Onderzoek carrière en salaris IPMAIk wil projectmanager worden, waar vind ik de beste voorwaarden?

Dit is een van de vragen die veel mensen zich stellen. Waarom ga je niet naar een kleiner of groter bedrijf, een andere industriële sector of zelfs in een ander land waar het voor jou als projectmanager gemakkelijker is om je carrière te plannen. Maar waar is dat?     


Dit is een van de onderzoeksvragen die IPMA’s eerste internationale carrière- en salarisenquête probeert te beantwoorden.

Sinds 2005 voert GPM (IPMA Duitsland) elke twee jaar de Career and Salary Study for Project Managers uit, later samen met de Oostenrijkse en Zwitserse IPMA-verenigingen. Nu vindt deze gerenommeerde studie voor het eerst internationaal plaats: dertien verenigingen die lid zijn van IPMA nemen deel aan de eerste internationale vergelijkende studie over loopbanen en salarissen in projectmanagement.

Vragen die ons interesseren zijn:
·      Hoeveel verdienen jonge professionals, hoeveel verdienen jonge en ervaren projectmanagers?
·      Hoe groot zijn de salarisverschillen in de verschillende sectoren?
·      Waar verdien ik meer, in een klein of in een groot bedrijf?
·      In welk land verdienen jonge en ervaren projectmanagers het meest in verhouding tot de lokale koopkracht en kosten van levensonderhoud?
·      In welk land is projectmanager een beroep met goede ontwikkelingsmogelijkheden op lange termijn?
·      Heeft certificering invloed op het salaris? En zo ja, welke certificering levert de meeste voordelen op en hoeveel meer kan ik daarna verdienen?
·      Zijn er nog steeds salarisverschillen tussen vrouwen en mannen, en zo ja, hoe groot zijn die?
·      In welk land zijn de algemene voorwaarden voor projectmanagers bijzonder goed?

Op al deze vragen kunnen wij een antwoord geven als zoveel mogelijk projectmanagers deelnemen aan de 1e IPMA International Salary Survey, die tot 22 december 2021 loopt. Door deel te nemen leg je de basis voor zinvolle resultaten voor jouzelf en een solide basis voor jouw volgende salarisonderhandeling. Ook geef je ook alle projectmanagers een oriëntatie op wat zij in elk geval kunnen verdienen.

Ik hoop dat veel projectmanagers de komende dagen aan onze enquête zullen deelnemen en ons zo nieuwe antwoorden kunnen geven over gemiddelde salarissen, algemene voorwaarden en salaris- en carrièretrends voor projectmanagement. Informeer daarom ook jouw collega’s over ons onderzoek!

 

Marcel Vilain,
Voorzitter IPMA-NL

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?