IPMA-NL Business PartnerManagementadviesbureau AT Osborne en IPMA Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Afgesproken is dat alle 160 medewerkers van AT Osborne lid worden van IPMA Nederland, waarmee zij toegang hebben tot IPMA-evenementen, digitale boeken en IPMA’s online leer- en kennisomgeving. Daarnaast zal een nog te bepalen aantal medewerkers van AT Osborne opgaan voor een IPMA-certificering. Op zijn beurt gaat AT Osborne expertise en mankracht leveren aan de vereniging. Speerpunt van deze inzet is meer zichtbaarheid van de vereniging en het vakgebied, onder andere in het hoger onderwijs. Het contract is in mei getekend en heeft een duur van twee jaar.


Marcel Vilain, voorzitter van IPMA Nederland, is enthousiast over de overeenkomst: “AT Osborne is een gerenommeerd bedrijf in de wereld van project- en verandermanagement, en het is voor ons verheugend en eervol men daar de waarde ziet van IPMA. Niet alleen van de vereniging, maar ook van IPMA Certificeringen.”

“IPMA Certificering biedt onze medewerkers een bruikbaar kader om in te opereren en een gangbare taal om te kunnen spreken met opdrachtgevers”, zegt Erik Dijkman, managing consultant project- en programmamanagement bij AT Osborne. Pau Lian Staal-Ong, senior adviseur infrastructuur bij AT Osborne vervolgt: “Daarnaast is het waardevol dat onze mensen kunnen deelnemen aan IPMA-evenementen en toegang hebben tot IPMA’s kennisbronnen. Dit is een mooie aanvulling op onze interne opleiding, de Osborne Academy, waarin we startende collega’s meenemen in onze visie op thema’s als risicomanagement, politiek/bestuurlijke besluitvorming en projectbeheersing. We hebben afgesproken dat IPMA en AT Osborne content met elkaar gaan delen.”

AT Osborne en IPMA zijn geen onbekenden van elkaar. Diverse medewerkers van AT Osborne behaalden in de afgelopen jaren al een IPMA-certificering. Daarnaast is Pau Lian Staal-Ong met een aantal collega’s vanaf 2007 (Team Lead) Assessor voor de Project Excellence Awards bij IPMA Internationaal, schreef ze mee aan de IPMA Project Excellence Baseline en coördineert zij sinds een aantal jaren de jaarlijkse Global Awards. “Wij staan achter het gedachtengoed van IPMA, en we zien dat IPMA als vrijwilligersorganisatie wel een steuntje in de rug kan gebruiken bij het uitdragen daarvan en het professionaliseren van het vakgebied.”

Een van de eerste initiatieven waar AT Osborne’s professionals zich voor gaan inzetten is gericht op zichtbaarheid van het vakgebied bij studenten en pas afgestudeerden. Marcel Vilain: “We gaan samen kijken hoe we studenten kunnen interesseren voor het vak van project- en verandermanagement. Hopelijk leidt dit niet alleen tot het binden van meer mensen aan ons vak, maar ook tot een aanwas van jonge leden.”

De deal met AT Osborne, een bedrijf met veel jonge medewerkers, brengt IPMA Nederland in een klap tientallen nieuwe leden jonger dan 35 jaar. Pau Lian Staal-Ong: “Ik hoop dat onze jonge mensen zich thuis zullen voelen bij IPMA Young Crew Nederland en dat dat een hechte verbinding zal worden.”

Erik Dijkman: “Ik ben blij met onze overeenkomst met IPMA. Het blijft niet beperkt tot een gewoon bedrijfslidmaatschap; we gaan echt samenwerken en dat is een charmante oplossing. Ik kijk ernaar uit om samen met IPMA Nederland het vakgebied beter in de markt te zetten en te professionaliseren.”

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?