DSC02792

Al degene die Tooling als een ‘saai’ onderwerp omschrijven kwamen afgelopen 4 juni bedrogen uit. De 40 beschikbare plaatsen voor het thema: ‘De juiste tool voor uw Agile-aanpak’ waren bijna direct na publicatie weg. Er is zelfs een wachtlijst opgesteld omdat de vraag naar stoelen groter was dan het aanbod. Het event vond plaats op het kantoor van BALANCE op de 8ste etage met een schitterend uitzicht op het Amsterdamse IJ. Alle deelnemers werden verwelkomd met een (Indisch) hapje en drankje alvorens om 18 uur te starten o.l.v. gastheer Marco Buijnsters.

Directe aanleiding waren diverse vragen vanuit de IPMA-Vereniging rondom het thema Tooling. Het event was daarom ook vanuit de vraag georganiseerd en niet zozeer vanuit het aanbod. In samenwerking met 2 toonaangevende leveranciers is interactief met de aanwezigen aan de slag gegaan.

Zowel Ron Smeets alsook Bob Hotho van respectievelijk  software leveranciers Prepend en Fortes gingen na een korte introductie direct aan de slag. De groep werd in 2 gedeeld zodat er voldoende ruimte en gelegenheid was om direct met wat prangende vragen aan de slag te gaan. Bij eerdere IPMA-bijeenkomsten en recente events kwamen de deelnemers vaak uit op onderstaande thema’s:

  • Wat zijn de actuele trends en ontwikkeling rondom PM-tooling?
  • Hoe combineer is ‘traditionele lineaire beheersing’ met ‘iteratieve Agile’ beheersing?
  • Hoe houd ik overzicht?
DSC02800

Na een korte (netwerk) pauze zijn er ook plenair vragen beantwoordt vanuit de aanwezigen in de richting van Ron en Bob. Bijzonder tijdens dit event was, dankzij gast locatie BALANCE, ook de aanwezigheid van de NIET-ICT sector. Dit leverde ook een aandachtspunt op voor beide leveranciers, die bevestigden dat het toch vooral de ICT-branche is die volop gebruikt maakt van Agile-tooling. In andere branches past men zeker ook software-ondersteuning toe maar vaak met andere terminologie.

Een ander onderwerp was het verspreid zijn van de teams over diverse locaties en/of landen en desondanks overzicht houden. Tevens werd het onderwerp Agile en Portfoliomanagement ook niet uit de weg gegaan.

Samenvattend een heel relevante en inspirerende kennis-event waar men onbevangen wil en kan leren van elkaar zonder dat dit ‘eenrichtings-verkeer’ werd vanuit de leveranciers richting publiek. Er is dan ook zeker reden om het thema Tooling nogmaals op de IPMA-NL event-kalender te zetten.

Wanneer u geïnteresseerd bent in het onderwerp is het advies om de website en uw e-mail dus na de zomer goed in de gaten te houden. Natuurlijk kunt u ook zelf mailen naar secretariaat@ipma.nl of communitymanager@ipma.nl zodat er snel met u contact wordt gezocht. 

Voor wie er niet bij kon zijn die dag: deze maand staan in de Tooling-rubriek van Projectie bijdragen van Ron Smeets en Bob Hotho, plus – geen spreker tijdens het event, maar wel vertegenwoordiger van een Agile-tool – Paul Vogels van Primaned.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2022 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Jouw Competentie Winkelwagen

Nog geen items
Subtotaal 0,00
Verzendkosten 0,00
BTW 0,00
Totaal 0,00
0

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?