Verheugd en vol trots kondigen we de intentie aan van het Oranje Fonds en IPMA Nederland om samen te gaan werken.

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

IPMA wil graag een bijdrage leveren aan de maatschappij en denkt dit het best te kunnen doen, door haar ervaring op het gebied van projectmatig werken te delen. IPMA wil haar projectleiders de mogelijkheid bieden sociale projecten nog beter te maken door deze projecten te ondersteunen via projectmanagement coaching.

We hebben verschillende ideeën de revue laten passeren om elkaar te versterken en we hebben besloten met een aantal pilotprojecten te gaan starten. Denk hierbij aan projecten op het gebied van verbinding en sociale participatie, zoals kleinschalige buurtinitiatieven, mentorprojecten voor jongeren en taalprogramma’s maar ook de bouw van een gemeenschapshuis of het wegwijs maken van allochtone vrouwen in Nederland. Deze projecten worden opgezet en uitgevoerd door organisaties die voornamelijk draaien op de inzet van vrijwilligers. Sommige organisaties zijn relatief groot en hebben meerdere projecten, andere zijn heel klein en soms enkel buurtgericht. Kenmerkend voor deze organisaties is de bevlogenheid van hun medewerkers en vrijwilligers. Het Oranje Fonds gaat een aantal projecten selecteren, waar we de samenwerking mee gaan starten.

Vanuit IPMA zijn we op zoek naar projectleiders die het leuk vinden om hun professionele ervaring te delen. Het zal gaan om kleinschalige projecten waarbij gewerkt wordt met vrijwilligers. Je bijdrage kan bestaan uit het faciliteren van een project startup, het helpen bij het scherp krijgen van doel en beoogd resultaat van een project, laten zien hoe je een stakeholderanalyse, een risicoanalyse of een productbreakdown kan doen…  Een vrijwilligersproject kan hier enorm mee geholpen zijn. Het is dus expliciet niet de bedoeling dat je het project gaat leiden. De insteek is dat je je ervaring deelt.

We gaan samen een ontdekkingstocht maken om te ondervinden waar we elkaar zoveel mogelijk kunnen versterken. We kunnen nog niets concreets garanderen, alleen dat we je op de hoogte houden van de ontwikkelingen en maximaal gaan proberen hier een waardevol traject van te maken.

Krijg je hier toch een warm gevoel van? Sluit je dan aan door je hier aan te melden.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2022 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Jouw Competentie Winkelwagen

Nog geen items
Subtotaal 0,00
Verzendkosten 0,00
BTW 0,00
Totaal 0,00
0

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?