IPMA-NL nieuwsbriefBen jij als projectprofessional nieuwsgierig hoe projectmanagement er naar verwachting uitziet in 2030? Hoe zie jij het tegemoet; in blijde verwachting of met zekere spanning?


Je hoort over een toename van het aantal projecten en dat deze complexer worden, zowel op inhoud als op proces. Je leest over vraagstukken ten aanzien van gebruik van big data en algoritmen en/of de snelle sprongen van Artificial Intelligence technology. Je merkt de toenemende diversiteit in de samenstelling van je projectteams. En dan die soft skills die helemaal niet zo soft zijn als het klinkt.

Wat denk jij dat precies bedoeld wordt met ‘softs kills die steeds belangrijker’ worden? Belangrijker dan wat eigenlijk? Genoeg redenen om op onderzoek uit te gaan, op zoek naar de toekomst van projectmanagement. In een onderzoek dat zich toespitst op de soft skills, ofwel de gedragsmatige competentiesvan de toekomstbestendige projectmanager. Want in welke situaties zijn deze dan extra hard nodig en over welke gedragsmatige competenties gaat het dan precies?

Mijn naam is Jacobine Bijkerk en ik onderzoek bovenstaande vragen. Ik ben nieuwsgierig hoe Projectmanagement in 2030 er mogelijk uit ziet, en welke slimme stappen projectmanagers nu al kunnen zetten, onderweg naar de toekomst. Dit onderzoek wordt uitgevoerd onder supervisie van de Hogeschool Utrecht en in samenwerking met IPMA-NL.

Om te komen tot relevante en bruikbare uitkomsten is jouw zienswijze als projectmanager van groot belang. Je kunt eenvoudig een waardevolle bijdrage leveren aan dit onderzoek door een aantal vragen te beantwoorden. Uit respect voor je kostbare tijd is de vragenlijst kort en krachtig, het invullen vraagt hooguit 5 minuten van je tijd. Uiteraard zijn jouw antwoorden op geen enkele manier terug te herleiden naar jou als persoon of naar de organisatie waar je voor werkt. De vragenlijst staat voor je open!

Alvast bedankt voor je bijdrage!

Een bijdrage van

IPMA-NL nieuwsbriefJacobine Bijkerk haar passie is het waardevol bijdragen aan de ontwikkeling van anderen, hen zien groeien en zichzelf te helpen overstijgen in hun rol of functie. Jacobine is authentiek en boekt haar successen door proactief en energiek te werken. Ze laat de dingen vooruitgaan.

Jacobine is docent/trainer en werkte bij diverse organisaties. Ze heeft jarenlange ervaring als leidinggevende in een universitair ziekenhuis en is een agile gecertificeerde veranderaar. Op dit moment studeert zij af aan de master projectmanagement met het onderzoek ‘Projectmanagement 2030; over surfen op de onderstroom en waardevol vakmanschap’, hierin onderzoekt zij de toekomstbestendige gedragscompetenties.  

IPMA-NL nieuwsbrief

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?