IPMA NieuwsbriefGa deze zomer vooruit als projectprofessional! Schaaf jouw competenties bij en meld je aan voor een van de bijeenkomsten of doe mee aan onze Mastercourse Gestructureerd en Inclusief Schrijven of Business Case Management (premium onderdelen). Liever in jouw eigen tempo een boost geven aan jouw competenties of kennis? Lees een van de boeken, geselecteerd door een aantal van onze boekrecensenten.


IPMA nieuwsbriefTitel: Against the gods. The remarkable story of risk.

Auteur: Peter Bernstein

Uitgave: 1996

Over dit boek in het kort:

Dit boek beschrijft de historie van risicobeheersing. Voor elke projectmanager die breder begrip wil krijgen van dit belangrijke hulpmiddel om je project op koers te houden. Beslist een aanrader! Goed leesbaar geschreven. Het boek is 25 jaar geleden geschreven, maar op de hele tijdslijn die het beschrijft is dat absoluut verwaarloosbaar.

IPMA nieuwsbriefTitel: Thinking, Fast and Slow

Auteur: Daniel Kahneman

Uitgave: 2011

Over dit boek in het kort:

Een boek over hoe een mens denkt. Geschreven in 2011, maar beslist niet verouderd. Gestoeld op wetenschap, maar toegankelijk geschreven. Niet in een avondje uit. Het geeft je inzicht in hoe mensen denken en daarmee denkfouten maken – anderen… maar ook jijzelf – en hoe je daarmee om kunt gaan. Voor een paar dagen denkonderzoek, onder die grote boom op het marktplein, in een of ander dorpje in Frankrijk, Spanje,…

IPMA nieuwsbriefTitel: Je gaat het pas zien als je het doorhebt

Auteur: Pieter Winsemius

Uitgave: 2017

Over dit boek in het kort:

De zomer is een tijd om wat afstand te nemen. Dan ziet het leven er vaak toch iets anders uit. En soms zie je het dan. Voor wie geïnteresseerd is in één van de belangrijkste bijzaken in het leven, leest dit boek lekker weg. Pieter Winsemius, voormalig partner bij McKinsey, legde Johan Cruijf vier vragen over de verschillen tussen spelers, een teams en coaches die goed of slecht zijn. Winsemius duidt de antwoorden vanuit zijn ervaringen met leiderschap in het bedrijfsleven. Een amusant leesboek met mooie verhalen, die Cruijff tonen als intuïtieve leider en zakenman. Zijn wijsheden – bijvoorbeeld de titel van het boek – blijven van waarde, ook na de zomer.

IPMA nieuwsbriefTitel: The ultimate Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

Auteur: Douglas Adams

Uitgave: 2017

Over dit boek in het kort:

Zes verhalen van de dezelfde auteur, tussen 1979 en 1992 gepubliceerd. Everything you want to know about life, the universe and everything. Een cultboek. Als je dit uit hebt – en het leest verslavend – heeft 42 betekenis voor je gekregen. Los daarvan heb je ook meer gevoel gekregen voor een wereld waarin zaken toch steeds wonderbaarlijk anders lopen dan gepland – in projectenland geen onbekend fenomeen – en heb je je resilience om in zo’n soort wereld te werken substantieel verhoogd.

Een bijdrage van

IPMA-NL internationaal projectmanagementJan-Floor Troost opereert als Manager Projectbeheersing en Contractadviseur in de wereld van projecten op het gebied van rail-en weginfrastructuur, water en mobiliteit bij partijen als Rijkswaterstaat, ProRail en andere (semi-) overheden. Ook treedt hij op als organisatieadviseur en trainer/coach.

IPMA NL nieuwsbriefMeinte Wildschut werkt vanuit “change driven projectmanagement”. Projecten zijn immers instrumenten om verandering te ondersteunen. De uitkomsten daarvan creëren nieuwe kansen voor organisaties. Meinte heeft een master degree in projectmanagement en heeft meer dan 25 jaar ervaring in projectmanagement. Momenteel werkt Meinte als projectmanager bij de Nederlandse Spoorwegen.

IPMA Masterclasses en -courses
IPMA E-Library

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?