Leren van topsportTopsporters boeien ons als Managers! Niet voor niets dat er zoveel Managementstudies en -boeken gaan over onderzoek naar succesvolle topsporters en de redenen van hun succes. Daarbij proberen ze dan met name aan te reiken wat jij daar als Manager, als persoon, weer zelf van kunt (aan)leren om jezelf te verbeteren. Er zijn dan ook veel succesvolle topsporters die zich na hun carrière geheel gaan toeleggen als Managent en/of persoonlijkheid verbeteraars. Hun boeken worden vaak bestsellers en hun presentaties en/of lezingen trekken veel aandachtige bezoekers.


Ook zijn er juist veel studies die succesvolle Managers bestuderen en van daaruit aanreiken wat jij daar van zou kunnen leren of hanteren om jezelf te verbeteren. Ook worden daarin vaak verbanden of overeenkomsten met Topsporters gelegd. Ook dat inspireert ons als Managers en de combinatie met Topsporters boeit ons zeker!

Ten slotte zijn er ook veel psychologen of andere ‘’geleerden’’ die komen met lastig te interpreteren en lastig te vertalen kreten als Grit, Sisu, Drive, Sharpen the saw, The big leap, Power of passion and perseverance etc. die je inzichten en handvaten zouden moeten aanreiken om jezelf op een hoger niveau te brengen. Ook dat inspireert ons, gezien ook het aantal bestsellers aan boeken daarover en volle zalen bij lezingen, drukbezochte social media daarover, etc.

Echter zijn dat nu allemaal alleen maar mooie praatjes of heb je er ook echt wel wat aan?

Er komen in rap tempo steeds meer goeroes en coaches en ‘’deskundigen’’ die allemaal wel weten hoe jij je kunt verbeteren en hoe jij je beter kunt voelen. Zoals Arjen Lubach recent cynisch schetste: ‘’Als de groei  van de Lifestyle coaches zo doorzet is over 26 jaren iedereen in Nederland coach…’’.

Tonnie LalkensWeet hier doorheen te kijken en het juiste eruit te halen voor jou. Het is er zeker!

Met mijn presentatie getiteld ‘’Project Management als Topsport!’’ zal ik je op een boeiende en inspirerende en pragmatische wijze meenemen in verschillende interessante methodes en zienswijzen en van daaruit een interessante ‘’rode draad’’ aanhalen. Die rode draad zal voor jou zeker een heldere handvat kunnen zijn om jezelf, vergelijkbaar als een topsporter, echt op een hoger niveau van je eigen presteren te brengen. Gezien de complexiteit en tijdsdruk op de hedendaagse projecten met veel verschillende betrokken partijen en diverse belangen, dien je je als Project Manager als een topsporter te gedragen. Juist daarop kun je het verschil maken.

Bovengemiddeld presenteren en je daar goed en krachtig bij voelen en tevens een inspirerende (project) leider zijn, ik wed dat jij dat ook wilt…

Een bijdrage van

Tonnie LalkensTonnie Lalkens: “Vanuit mijn eigen bedrijf PM2B bv ondersteun ik veelal industriële bedrijven op de gebieden van Management, Project Management en Business Case Management. Als Interim Project Manager heb ik vele uitdagende projecten bij zeer gevarieerde bedrijven naar het gewenste eindresultaat weten te begeleiden.

Mijn profiel in o.a. een “Insights’’ persoonlijkheidsanalyse is rood gekleurd als “Hervormende Beslisser’’. Mijn kwaliteiten en interesses liggen bij projectmatig werken, gerichte & ambitieuze doelen halen, risico’s niet uit de weg gaan, beslissingen durven nemen en samenwerken met een team waarbij ik als leider en enthousiaste “driver” acteer.”

Project Management als topsport
Ticket IPMA-NL VAKdag

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?