Belangen dienen vanuit heldere keuzen en effectieve invloed.

Als projectprofessional draag je bij aan de realisatie van waarde creërende project producten. Met jouw keuzen om bij te dragen, beken je per definitie kleur en dien je beoogde belangen. Kiezen is verantwoordelijkheid nemen.

Of je vervolgens voldoende bij machte bent om je keuzen waar te maken, is afhankelijk van je vermogen invloed uit te oefenen in en op de complexe systemen waar we samen deel van uit maken. Hoe sterker dat vermogen is, des te meer macht je hebt: ‘het vermogen de systemen om je heen te beïnvloeden in de richting die jij voor ogen hebt’ .

Deze interactieve sessie, zet je aan tot nadenken over de volgende vragen:

  • Welke belangen zijn gediend met de systemen waarin je leeft?
  • Welke belangen dien je met de projecten waaraan je werkt?
  • Welke persoonlijk keuzen kenmerken de verantwoordelijkheid die je neemt?
  • Welke machtsbronnen zet je in om de effectiviteit van je systeeminvloed te versterken?

Na de sessie werk je nog meer bewust van omgevingsmacht versus persoonlijke macht aan de project producten waaraan jij jouw bijdrage levert. Je hebt minimaal één invalshoek ontdekt waarmee jij jouw invloed op het systeem kunt versterken, teneinde belangen te dienen die jij wilt dienen.


[favorite_button]

Zie hier al je favorieten.

Roel Riepma heeft zijn leven gewijd aan het versterken en verdiepen van het leervermogen van mensen en teams in organisaties door middel van trainingen, persoonlijke coaching en actieve participatie in projecten. Groot liefhebber van het competentieprofiel van IPMA, omdat dit projectmanagement profiel als enige integraal aandacht geeft aan de simultane ontwikkeling van de omgeving, de mens en het vak projectmanagement: resultaatgericht waarde creëren.

Hij is mede auteur van de boeken ‘Projectmanagement op basis van ICB versie 4’ en ‘H et OK! model. Een methodische aanpak van organisatievraagstukken’. Roel is mede-eigenaar van De Project Academie BV en Organisatie-Kundig BV.

Noot van de redactie: Als betalend IPMA lid kan je het boek “Projectmanagement op basis van ICB versie 4” gratis downloaden in onze E-Library.Deze sessie ondersteunt  je competentieontwikkeling voor:

   
Uit: Individual Competence Baseline

Duur sessie:

Deze sessie duurt 45 minuten.

Deze sessie wordt het best getypeerd als:

Voertaal in de sessie

Nederlands.

Wanneer en Waar:

Dat vind je in het tijdschema.


Onze VAKdag 2022 Sponsoren

Zilver

Computrain logo Sogeti

Brons

Hogeschool Utrecht Logo Nimo De Project Academie
PMO Partner Bliss


IPMA nieuwsbrief
IPMA-NL lidmaatschap

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?