Met IPMA Connect is IPMA-NL een nieuwe koers ingeslagen: Contact is crucial, Content is king 

IPMA is voortdurend op zoek hoe we de community van project professionals het beste kunnen ondersteunen, kennis kunnen delen en mensen kunnen verbinden. In het licht van een teruglopend ledental hebben we begin dit jaar het roer omgegooid met als doel IPMA interessanter te maken op een eigentijdse wijze.

IPMA Connect is ontstaan vanuit de kernovertuiging dat het verbinden van professionals met elkaar cruciaal is en het delen van de kennis, ervaring en inzichten die we met ons allen meebrengen de essentiële randvoorwaarde is.

Connect = Contact + Content

IPMA Connect staat voor de nieuwe communicatie- én contentstrategie voor alle uitingen van IPMA. Dat zie je terug in onze bijeenkomsten, onze mailings, de website, de blogs en de maandelijkse nieuwsbrief van IPMA-NL.

Met deze uitdaging en dit motto hebben we in april in samenwerking met Van Haren publishing de E-Library, zeg maar de IPMA-NL bibliotheek, voor onze leden en de IPMA Young Crew opengezet. Vele boeken met vakliteratuur zijn daarmee als lid gratis online te lezen. Zo geeft IPMA inhoud (content) een meerwaarde voor jou als (potentieel) lid.

Connect team als motor

IPMA Connect is een community van IPMA leden die gepassioneerd zijn en actief mee willen werken aan het maken van impact als vakvereniging. Zij is de Contact en Content bron van de vereniging en het vakgebied. 

IPMA Connect is daarmee de motor op het identificeren, creëren en uitdragen van relevante content voor vakgenoten en IPMA leden. Dat betekent dat deze groep de relevante onderwerpen identificeert en dat zij de bijbehorende content opspoort en genereert.

Dat gebeurt door de Connect leden zelf en ook door mensen uit het netwerk van deze ervaren professionals. IPMA Connect komt maandelijks bij elkaar onder begeleiding van de Community en Event manager van IPMA-NL, Arjan van Bommel, en identificeert de thema’s en contentstrategie voor langere termijn. 

Het team houdt de regie over de strategische content kalender voor IPMA en werkt voortdurend aan de concrete invulling hiervan door het vaststellen van thema’s en invalshoeken en het benaderen van sprekers, schrijvers en thought leaders die we aan het woord willen laten.

Vanuit deze geplande bijeenkomsten kunnen ook weer nieuwe, al dan niet tijdelijke, samenwerkingsverbanden ontstaan om tot relevante content te komen. Deelname aan IPMA Connect is exclusief voor IPMA.NL leden die daarvoor uitgenodigd worden.

Maak hier kennis met het IPMA Connect team.

Volg de energie

IPMA Connect wordt ondersteund door connect.ipma.nl , de online omgeving waarmee we de community verbinden en kennis delen onder het motto ‘als leiders de energie te volgen’ in de community en ons eigen werk als beroepsvereniging te managen. Een meervoudige kijk op communities dus.

Dit ontstond vanuit de vraag: als we kennis willen delen (content) en het ontmoeten (contact) willen faciliteren, dan moeten onze systemen dat ook ondersteunen. We hebben vervolgens de best practice van onze Management of Change Community geadopteerd en we lanceerden geruisloos de connect omgeving als subdomein van de ipma.nl site.

Wil je zelf bijdragen aan de content van IPMA of wil je meer weten over IPMA Connect?

Neem dan contact op met Arjan van Bommel, onze Community en Eventmanager via communitymanager@ipma.nl

Voor vragen over de Connect omgeving op de website en de kennisbank kun je contact opnemen met Bert van der Hooft via support@ipma.nl

Berichten van deze nieuwsbrief

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?