Leer de projectmanagementmethode P3 kennen: Minimalistisch Projectmanagement in Actie!
Met een middagconferentie van onze IPMA kennispartner Van Haren


Wat is P3.express?

In de E-Library van IPMA tref je honderden boeken aan over onze vakgebied. Deze boeken kun je als IPMA lid gratis downloaden. In deze E-Library trof ik ook de P3.express, een projectmanagementsysteem die minimalisme voorstaat: easy to learn, easy to use, and easy to teach. P3.express is open and gratis, met een Creative Commons license.

P3.express stelt dat, ondanks het bestaan ​​van fundamentele systemen zoals PRINCE2® en de PMBOK® Guide, de meeste projecten intuïtief uitgevoerd worden, zonder de hulp van een gestructureerd projectmanagementsysteem. Dit is het geval omdat de fundamentele normen, hoewel van onschatbare waarde, te complex zijn voor normale projecten.

P3.express gebruikt een cyclisch systeem om de activiteiten eenvoudiger en regelmatiger te maken. Er zijn maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse cycli, die elk gericht zijn op één aspect van managementactiviteiten. Naast de cycli is er aan het begin een projectinitiatie-activiteitengroep en aan het einde een projectafsluitingsgroep. Ten slotte is er een post-projectmanagementgroep: een cyclus die wordt uitgevoerd nadat het project is voltooid, om de voordelen te evalueren.

Lees meer in de volledige manual

Wringt dat met onze ICB, de Individual Competence Baseline?

In het geheel niet; de Individual Competence Baseline is competentiegericht. Meer weten over de ICB? Download het E-Book

Meer weten? Kom naar de middagconferentie op woensdag 29 juni 2022

Op Woensdag 29 Juni 2022 houdt onze IPMA Kennispartner een gratis middagconferentie over P3.express met een interessante bezetting aan sprekers. De engelstalige (!)) middag begint met een lunch om 12:00u en eindigt om 16:30u met netwerken. De locatie is Hogeschool Rotterdam, Academieplein/G.J. de Jonghweg 4-6 Rotterdam.

Een bijdrage van

Bert van der Hooft MCM
Bert zijn passie is het ontwikkelen van communities. In die rol zien we hem actief bij IPMA.  Daarnaast begeleidt professionals (individueel en in teams) in de ontwikkeling van de veranderkundige competenties en geeft al jaren les op diverse business schools en universiteiten. Hij heeft naast zijn achtergrond als project/programma professional en lijnmanager een master degree in verandermanagement.

Ga je naar deze bijeenkomst? We zien graag een terugblik daarvan voor onze nieuwsbrief. Stuur dan een mailtje naar nieuwsbrief@ipma.nl

Kennis delen
IPMA-NL lidmaatschap

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?