Dhirata als eerste gecertificieerd volgens ICB4

Dhirata heeft het nieuwe Keurmerk ontvangen voor de training en begeleiding voor zowel het IPMA B, C als D niveau, inclusief de Dhirata eSchool.

Al enige tijd kunnen opleidingen voor IPMA certificering voorzien worden van een keurmerk. Dit keurmerk wordt alleen verstrekt na een grondige controle van het studiemateriaal en het beoogde niveau van certificering (D, C, B of A). IPMA Nederland is de eerste die dit keurmerk nu verstrekt heeft op basis van de nieuw norm, de ICB4.

De ICB4, die de ICB3 heeft vervangen, kent minder competenties dan de oudere norm, maar is toch veel omvangrijker om te beoordelen. Aangezien in Nederland de certificering al op de nieuwe norm plaats vind, wilde Dhirata haar opleiding al vroeg dit jaar voorzien van een keurmerk. Nog voordat er internationale richtlijnen waren. Er is daarom in overleg besloten om de werkwijze te veranderen: na het opsturen van het materiaal doen de auditors een steekproef in plaats van een volledige controle. Naar aanleiding van de steekproef gaan ze het gesprek met de opleider aan. Door deze werkwijze kunnen we de kosten van hercertificering gelijk houden. Internationaal wordt verwacht dat de kosten juist 50% hoger zouden moeten zijn.

De andere opleiders in Nederland die voorzien zijn van een keurmerk, zullen waarschijnlijk nu snel volgen. Alle opleiders die voorzien zijn van het keurmerk worden op IPMA.nl vermeld. Bekijk ze hier.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2022 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Jouw Competentie Winkelwagen

Nog geen items
Subtotaal 0,00
Verzendkosten 0,00
BTW 0,00
Totaal 0,00
0

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?