De IPMA Nederland projectmanager van het jaar award erkend die individuen die op de meest effectieve wijze hun projectmanagementcompetenties demonstreren, ongeacht de schaal, het aantal of typen projecten waaraan zij verbonden zijn. Daarbij worden individuele kwaliteiten beoordeeld, niet die van enig project waaraan zij gewerkt hebben. De genomineerden hebben zichzelf bewezen door middel van het uitgebreide IPMA 4-L-C certificeringsproces, gebaseerd op de IPMA competentiebaseline (ICB).

Als richtlijn zijn zij succesvolle projectmanagers die:

  • een productieve werkomgeving binnen hun project creëren alsmede de drive en het vermogen hebben om zaken ook waar te maken;
  • een balans weten te vinden tussen management- en technische vaardigheden en kunnen omgaan met verschillende gezichtspunten, achtergronden en persoonlijkheden in en rondom hun projecten;
  • Focus kunnen bewaren om er voor te zorgen dat de prestaties van hun projectteams worden geoptimaliseerd en de projectdoelstellingen worden behaald;
  • zoveel mogelijk de erkende tien principes van duurzaamheid in hun projecten incorporeren.

Gouden prijswinnaar Jacques Dunselman – PMx

Een nieuw marktmodel (NMM) voor Essent

Nieuwe wetgeving met betrekking tot de energiesector vereist een nieuwe marktaanpak met aangepaste processen voor consumenten (B2C) en KMO’s (B2B)

Het juryoordeel: “Jacques heeft in zijn project niet alleen een agile benadering toegepast maar deze ook verbeterd onder een paraplu van traditioneel projectmanagement om te voorkomen dat het project uit de rails liep. De jury was ook onder de indruk van de toepassing van zgn. “EPIC” punten om de productiviteit van het projectteam te meten. En daarnaast ook op de wijze er ook met respect met minder coöperatieve stakeholders werd omgegaan. De jury heeft ook veel waardering voor de mate waarin aandacht werd gegeven aan de verspreiding van lessons learned en te zien dat de Plan-Do-Check-Act cyclus volledig werd afgerond.”

Zilveren prijswinnaar José van den Berg – FrieslandCampina


Global Solution Set “(GSS) voor processen zoals inkoop, planning, productie, kwaliteit, opslag, verkoop en financiering.

Een SAP-ERP sjabloon en een manier om met geharmoniseerde processen voor FrieslandCampina wereldwijd te werken.

Het juryoordeel: “De jury was onder de indruk hoe José een ogenschijnlijk IT-project omvormde tot een transitie/change project waar het eigenlijk voor stond. Verder was er veel aandacht voor teambuilding en stakeholderperceptie voor de nieuwe manier van werken. Ook complimenten voor de slimme testaanpak met betrokkenheid van de eindgebruikers.”

Bronzen prijswinnaar Erik Reudink – Team Uitreiking

M21 modernisering van de ICT-infrastructuur: Een nieuwe ICT-omgeving voor de gemeenten Hattem, Heerde en Olderbroek inclusief nieuwe hardware en training

Het juryoordeel: “Veel waardering voor de intergemeentelijke samenwerking onder zware politieke druk en het schakelen tussen de verschillende organisaties en de niveaus binnen deze drie organisaties. De jury viel op hoe nauwgezet je het project opzette en ook de nazorg vooraf reeds inplande. Collega’s wisten wat van hen werd verwacht nu en in de toekomst. Het project was in begin niet goed gedefinieerd. Erik heeft dat goed weten te herstellen.”

©2020 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen
We zijn de site aan het aanpassen aan ons nieuwe logo en kleurstelling. Je ziet nog oude en nieuwe kleuren naast elkaar.
+ +

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?