De IPMA Nederland Young Projectmanager van het jaar award wordt jaarlijks uitgereikt om erkenning en motivatie te geven aan jonge projectmanagers in Nederland. Het erkend opkomend talent in de project- en programmamanagement industrie door waardering te geven aan jonge projectmanagers voor hun prestaties vroeg in hun carrière. De genomineerden hebben onschatbare prestaties geleverd voor zowel hun vakgebied als voor de organisaties waarvoor zij werkzaam zijn en zijn op weg om belangrijke en invloedrijke projectleiders te worden. Ze hebben zichzelf bewezen door middel van het uitgebreide IPMA 4-L-C certificeringsproces, gebaseerd op de IPMA competentiebaseline (ICB) voor projectmanagers.

De jury van de (young) project manager van het jaar award 2017 bestond uit:
Prof. Dr. Ir. Marcel Hertogh – TU Delft – juryvoorzitter
Ir. Clemens Bon – Oppidum/Van Dam Orenda – jurylid
Drs. Robert Knoop – ABNAMRO – jurylid
IPMA-NL Young Project manager van het jaar 2017

Gouden prijswinnaar Sebastiaan van Hese – Fokker Aerostructures

Project “Mexico Factory Build”

De opening van een productiefaciliteit voor vliegtuigsystemen en -producten in Mexico om internationale bekendheid te vergroten, dichter bij Noord-Amerikaanse klanten en uitbreiding van de logistieke keten.
Het juryoordeel: “We waardeerden de creatieve aanpak om te gaan met een verminderd budget en krappere planning. Ook de manier waarop de verschillende belanghebbenden en de Mexicaanse culturele aspecten werden behandeld, die sterk bijdragen aan de complexiteit van het project, werden goed geadresseerd en onder controle gehouden door Sebastiaan.”

Zilveren prijswinnaar Regien Courtz – Nederlandse Nationale Politie

PROJECT ‘DMS’

De implementatie van een Document Management System (Documentum) voor de Nederlandse politie voor alle 65.000 medewerkers van de Nederlandse politie, inclusief het uitfaseren van het oude Corsa-systeem.

Het juryoordeel: “De jury waardeerde de manier waarop Regien omging met de dynamisch context tijdens een reorganisatie en een kostenreductieproces bij de Nederlandse politie. We zijn ook positief over de wijze waarop ze omging met een producteigenaar die bleef volharden in toevoeging van projectfunctionaliteit. Ze liet ook en uitstekende aanpak zien voor teambuilding zowel tijdens werktijd als daarbuiten.”

Bronzen prijswinnaar Joep Steenbeek – Brunel Engineering

Revitalisering van de NS dubbeldekkertreinen

Het opnieuw tot leven brengen van verouderde inrichting van oudere treinstellen om het tekort aan passagiersverkeer op korte termijn te verhogen.

Het juryoordeel: “Joep heeft succesvol gehandeld in een project in een complexe omgeving, met toenemende leveringsomvang en de verkorte doorlooptijd en het verschil hierin gemaakt. De jury was zeer onder de indruk van het nieuw ontwikkelde reviewproces en de serieopleveringstoetsing.”

 

Gepubliceerd in IPMA Nieuws

©2020 IPMA Nederland platform projectmanagement

Neem contact op

Heb je een vraag aan IPMA? Stel je vraag hier direct!

Versturen

Log in met je gegevens

of    

Gegevens vergeten?

Create Account