In de rubriek Leden in het Zonnetje worden IPMA-leden geïnterviewd door andere IPMA-leden: om van elkaar te leren en te ontdekken wat voor talent er allemaal aanwezig is onder de IPMA-leden. De geïnterviewde kiest vervolgens iemand uit waarvan hij of zij meer wil weten of die het verdient in het zonnetje gezet te worden. Een menselijke ketting vol mooie verhalen, ideeën over Projectmanagement en enthousiasme voor IPMA.

Deze week: Ivo Heijtel in het zonnetje

Ariane Moussault en Ivo spraken af in de hal van het nieuwe hoofdkantoor van AkzoNobel. Een mooi, modern gebouw aan de Zuidas van Amsterdam. Ivo doet daar op dit moment een opdracht namens Improven, waar hij als consultant Projects & Change in dienst is. Verder is hij de voorzitter van IPMA Young Crew Netherlands, een netwerkgroep van IPMA voor young project professionals en studenten tot ±35 jaar.

Hoe ben je bij IPMA terecht gekomen?

Ik ontmoette mijn eerste werkgever, Ferment Management, tijdens mijn masterscriptie bij Ziggo, waar ik een groot veranderprogramma onderzocht om de prestaties van de medewerkers te verbeteren. Een paar jaar later werd dit bedrijf mede-eigenaar van IPMA Certificering, waar ik vervolgens het ontwikkelen van nieuwe theorie-examens coördineerde. Al snel ontmoette ik op de borrels de IPMA Young Crew. Hoewel het bestuur bestond uit een enthousiaste groep studenten, bleken de initiatieven helaas niet van de grond te komen. Niet geheel onverwachts gooide het voltallige bestuur al snel daarna in 2016 de handdoek in de ring.

In de lente van 2016 besloot ik samen met twee young project professionals van Sogeti en een professional marketeer de IPMA Young Crew nieuw leven in te blazen. De combinatie tussen doorpakkers in projectmanagement en een professionele aanpak van marketing en communicatie bleek succesvol. Dat PM-ervaring geen pré is om succesvol een PM-community uit te bouwen liet Tosca buren, marketing manager Events bij ONE Business, zien. Zij haalt energie uit het organiseren van events en de onderwerpen van de events, zoals Agile en faciliteren, vond zij ook voor haar vakgebied interessant. Door zulke onderwerpen zien wij op onze events ook een verscheidenheid aan type professionals.

Het valt mij op dat bestuurslid zijn bij de IPMA Young Crew hand in hand gaat met een nieuwe carrière. Bijna alle negen bestuursleden die wij sinds 2016 aan boord hebben gehad zijn van baan geswitcht. Ik denk dat een bestuursfunctie je helpt in je oriëntatie op de arbeidsmarkt en de kansen die je dan ontdekt je prikkelen om de volgende stap te nemen. Het feit dat je een bestuursfunctie oppakt, geeft al aan dat je gemakkelijk een volgende stap onderneemt. Bij mij heeft de bestuursfunctie zeker bijgedragen om in de picture te komen bij mijn nieuwe werkgever Improven.

Het bestuur bestaat nu uit zes bestuursleden. Bij de doorstart begonnen wij met niets meer dan een oude database met e-mailadressen waarvan we niet wisten of die überhaupt nog bestonden. Gelukkig konden onze IPMA-NL mentoren, Robbert van Alen en Hans Fredriksz de kaders aangeven en onze neuzen de goede kant op zetten. De communicatie naar de IPMA Young Crewleden begon met simpele mails, maar werd als snel door de inzet van Tosca een professioneel e-mailmarketingoplossing met professionele templates. We organiseren dan ook elke maand een aansprekend event en jaarlijks een Project Management Championship onder studenten. Elk bestuurslid is op zijn of haar eigen manier onmisbaar. Zo heeft Matthijs Mombarg een sterk netwerk voor het vinden van leuke events en sponsoring. Het afgelopen event door Arie van Bennekum, co-auteur van het Agile Manifesto, bleek Jordy Aaldering weer persoonlijk te kennen. Zo dragen we allemaal ons steentje bij. We hebben dan ook niet veel woorden nodig om aan de slag te gaan. Het heeft immers geen zin om te veel te praten. Daar heb je in je vrije tijd helemaal geen zin in. Je moet het gewoon doen.

Ivo Heijtel bij de Keynote van Arie van Bennekum, georganiseerd door IPMA Young Crew

Simpel voorbeeld. We hadden voor het Project Management Championship (PMC) een sponsor nodig.  Wij organiseerden de nationale finale en de IPMA Young Crew International organiseerde de internationale finale in Servië, waar de winnaars van alle landen bij elkaar komen. We hadden niets behalve een deadline. We hadden hoe dan ook sponsoring nodig. Matthijs riep opeens dat hij nog wel iemand kende bij DPI. Ik heb gewoon de telefoon gepakt en gebeld. Hij vertrouwde Matthijs en vond mijn verhaal helder en hij besloot ter plekke 2.000 euro in te brengen. Echt geweldig! Zo snel geregeld! Gewoon bellen!

Je bent voorzitter van Young Crew, wat betekent dat voor jou?

De voorzittersrol is voornamelijk ceremonieel. Je mag gastheer zijn. Maar als iemand anders iets georganiseerd heeft, dan draag ik die rol graag over aan die ander. Die kan dan in de schijnwerpers staan. Zelf sta ik graag in de schijnwerpers, maar het bestuurslid die het werk heeft gedaan, verdient gewoon de credits. Belangrijker vind ik dat de voorzitter opstaat als het nodig is. Stel er ontstaat ergens een gat, dan is het aan de voorzitter om te zorgen dat dit gat dicht gelopen wordt. Of als iemand verzuipt, dat de voorzitter het zichtbaar maakt als het hem of haar zelf niet meer lukt. Wanneer je als voorzitter op die belangrijke momenten helpt, zelf even die ene ruimte regelt omdat die ander even helemaal in de rats zit, dan word je door het gehele bestuur gewaardeerd. Als voorzitter fungeer je als een back-up voor iedereen. Dus niet als baas! Als ik dat zou doen, dan zouden mijn bestuursleden weglopen. Zo simpel is het. Als je goede gehoorzame werkpaarden zou hebben, dan kun je heel effectief werk verzetten. Maar daar wordt volgens mij niemand gelukkig van. De tijden veranderen, dat houd je nu niet lang meer vol. Het is als voorzitter dan wel je rol om af en toe met de vuist op tafel te slaan of knopen door te hakken wanneer de gezamenlijke besluitvormingsprocessen vastlopen.

Wat vind je belangrijk in je werk?

Ik haal veel voldoening uit mijn werk. Dat vind ik ook echt heel belangrijk. Ik wil niet negen tot vijf mijn tijd doorkomen en dan thuis mijn hobby’s doen. Mijn werk is mijn hobby, zolang ik maar genoeg tijd kan besteden aan mijn vrouw, vrienden en familie. Ik vind het heel belangrijk om te weten welke kant ik op wil met mijn carrière. Ik kijk ongeveer drie jaar vooruit. Elk jaar schiet ik de bal een klein beetje in de goede richting, naar wat op dat moment goed voelt. Een jaar daarna zie ik dan wel weer nieuwe kansen, maar ik heb in ieder geval een richting. Zo word ik elk jaar wijzer over waar ik heen wil. Ik vind het gewoon belangrijk dat elke stap die ik doe, elke schop die ik tegen de bal geef, een voor mij leuke kant opgaat.

Ik haal er voldoening uit om mensen te helpen door de ladder voor hen vast te houden. Helpen en begeleiden als het nodig is. Maar ik wil ook een professional zijn in wat ik doe. Zo gaat organiseren mij gemakkelijk af. Ik kan namelijk in heel korte tijd veel begrijpen, snappen hoe de hazen lopen en hoe de politieke krachten op elkaar inwerken. Daarom kan ik in zo’n groot corporate bedrijf als AkzoNobel ook overleven, want daar moet je op dat vlak wel wat voor in je mars hebben. Je moet niet een heel gevoelige ziel hebben, zeg maar. Ik houd ervan om ergens mijn tanden in te zetten en zoveel mogelijk mensen daarbij te mobiliseren. Ik ben niet iemand die een groot analytisch rapport oplevert. Ik ben meer iemand die goed doordacht de handen uit de mouwen steekt. Liever een beweging organiseren dan papier opleveren. “Go fix”, aan die woorden heb ik genoeg. Ik doe het niet alleen hoor, maar ik weet het heel snel om te zetten in acties. Dat is ook wat ik merk: dat mensen dat fijn vinden aan mijn bijdrage en dat geeft me ook echt genoegdoening. Natuurlijk fijn dat het resultaat is behaald, maar vooral ook dat de anderen daarover tevreden zijn. Je doet het voor elkaar en niet alleen voor jezelf.

Wat is je volgende stap?

Ik heb er een nieuw project bijgekregen. Het project ‘baby’. We zijn deze zomer getrouwd en naar Griekenland op huwelijksreis geweest. De baby komt, als alles goed gaat, rond februari. Het zal een intensieve tijd worden. Bij de IPMA Young Crew wil ik wel betrokken blijven. Het kan zijn dat ik de voorzittershamer wel terug geef, omdat ik niet meer de tijd heb om de gaten dicht te lopen.

Meld je aan

Heb jij een ervaring die je wilt delen? Heb je een aanrader (training, boek, artikel) of juist een afknapper? Ben je naar iets op zoek (leuke opdracht) of heb je juist iets aan te bieden meld je dan via onderstaande knop aan.

Gepubliceerd in IPMA Nieuws
0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Neem contact op

Heb je een vraag aan IPMA? Stel je vraag hier direct!

Versturen

©2018 IPMA Nederland platform projectmanagement

Log in met je gegevens

of    

Gegevens vergeten?

Create Account