In de december editie van het vakblad Projectie staat een interview met Ton van Zantvoort. Hierin beschrijft de filmmaker hoe de film Schaapheld gemaakt is. Hij geeft hier aan welke fasen het project doorlopen heeft en beschrijft een aantal van de uitdagingen die hij is tegengekomen. Ook in dit artikel komt naar voren dat een lineaire aanpak nooit helemaal lineair is. De flexibiliteit om iteraties te doen blijft altijd nodig, als de omstandigheden veranderen.

In Trouw benoemt filmrecensente Belinda van de Graaf, Schapenheld tot een van de vijf filmmomenten van 2019: “De film komt 21 Februari in de bioscoop. Er zijn voor 2019 zo’n 25 nieuwe ­Nederlandse films aangekondigd en daar zal in de loop van het jaar zeker nog wat bij komen. Niet te missen is ­alvast ‘Schapenheld’ (21 februari in de ­bioscoop) waarin documentairemaker Ton van Zantvoort de strijd volgt van een van de laatste, traditionele schaapherders in Nederland. Stijn vecht op de Brabantse hei voor zijn idealen, tegen de klippen op. Fascinerend, tragikomisch portret van een eigenzinnige idealist.”

Eind december heb je de Projectie in de brievenbus ontvangen. Is dat niet het geval, dan kun je je abonneren op de Projectie of de digitale versie afwachten. Deze wordt op 17 januari verstuurd via een digitale mailing en vanaf dat moment ook digitaal beschikbaar op de website van IPMA NL.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2020 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?