Zo’n 250 deelnemers bezochten donderdag 2 november de 35ste editie van het IPMA Jaarcongres in ’t Spant! in Bussum.  Zij werden bij aanvang vriendelijk welkom geheten door de medewerkers van het theater. Iedereen werd voorzien van een fluorgele badge die een mooi contrast vormde met de veelal donkerblauwe kleding.

Na een kopje koffie en een sanitaire stop (waar de mannen dit keer eens in de rij moesten staan in plaats van de vrouwen) begon het openingsverhaal van IPMA-NL voorzitter Fred Bons. Projectmanagers zijn rustige eilandjes in een roerige wereld, vertelde hij. Helemaal waar, want dat ons vakgebied verandert en roerig is, daar zijn we het allemaal over eens. Maar er is geen tijd om rustig achterover te zitten. De eerste keynotelezingen gaan beginnen met visies van Hélène Oosterhuis en Peter Ruchti.

Daarna volgen GOOD, BETTER en NEXT practice lezingen, lunchsessies, netwerkbijeenkomsten en kon er een informatiemarkt worden bezocht. De lunch met overheerlijke broodjes en verse sappen gaf iedereen weer energie voor de tweede helft  van het programma.

De dag werd rond 15.30 uur afgesloten met lezingen van Allard Droste, ondernemer en auteur van het boek ‘Semco in de polder’ en Leo Bormans, auteur en ambassadeur van Happiness & Quality of Life. Beide mannen wisten vol energie de zaal te inspireren en te motiveren met een grote glimlach. “Morgen maar een meeting organiseren met het management” en “We doen het eigenlijk zo gek nog niet” hoor ik , bij het verlaten van de zaal, mensen om mij heen zeggen. Het heeft ons aan het denken gezet. Dat is zeker.

Het was een mooie dag waar mooie dingen zijn besproken en herinneringen zijn vastgelegd. Lessen zijn geleerd, quotes zijn opgeslagen en ideeën opgedaan. Nu is het aan ons om het in de praktijk te brengen. Veel GELUK!

Gepubliceerd in IPMA Blog,IPMA Nieuws
0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2020 IPMA Nederland platform projectmanagement

Neem contact op

Heb je een vraag aan IPMA? Stel je vraag hier direct!

Versturen

Log in met je gegevens

of    

Gegevens vergeten?

Create Account