Creativiteit x projectmatig werken = de toekomst

Door Nel Mostert

Wat gebeurd er als je creativiteit loslaat op ‘eeuwenoude’, vastgeroeste project management technieken? Dat ervoeren de deelnemers de IPMA CoP Faciliteren voor Project Professionals op 17 september tijdens de bijeenkomst bij Infram in Maarn. Deze had als titel:

CoP Faciliteren

 “Pssst! Heb je het al gehoord? De PSU heet voortaan USP – maak van je Project Start-Up een Unique Starting Point!”.

CoP Faciliteren

De deelnemers aan deze CoP kwamen in aanraking met vier zeer creatieve en verrassend goed werkende technieken. Ze gingen op basis van een case aan de slag met twee technieken voor de Stakeholder analyse (gezichtenpuzzels & staafjes/stokjes) en twee technieken voor de Risico analyse (story cubes & 3D-spel). De technieken gaven een totaal andere ervaring dan de standaard gebruikte matrixen.

Dankzij de professionele begeleiding van Judith de Jong en Henri Haarmans (beiden van de Facilitation Academy) kwamen de deelnemers (die eerst nog wat afwachtend waren, maar al doende zeer enthousiast werden) tot het inzicht dat er vele manieren zijn om los te komen van standaard aanpak en dat je daarmee als team tot nieuwe inzichten komt.

Deze mix van creativiteit en project management is een welkome vernieuwing voor een gebied dat al jarenlang beheerst wordt door standaard methoden. Verfrissend, vernieuwend en totaal onverwacht. Dit wordt een welkome en vernieuwende aanpak binnen project management. Het is immers een feit dat er meer en meer creativiteit van de projectleden nodig is voor het oplossen van problemen en uitdagingen binnen projecten. Deze nieuwe methoden kunnen een stroming worden binnen projectmatig werken die vooruit loopt op de uitdagingen van de toekomst waarbij, dankzij de robotisering en automatisering, de creativiteit van de medewerkers de belangrijkste asset is en wordt.

CoP Faciliteren
CoP Faciliteren

Interesse in hoe jij je projectmethoden creatief kunt aanpakken? Kom meld je dan aan voor de leergang Creatieve werkvormen voor Project Professionals. En kom sowieso naar de IPMA ‘CoP Faciliteren voor Project Professionals’ als je de kracht van faciliteren binnen projectmatig werken wilt ervaren.

Onze partners:

Gepubliceerd in IPMA Nieuws

Gepubliceerd in IPMA Nieuws
0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2020 IPMA Nederland platform projectmanagement

Neem contact op

Heb je een vraag aan IPMA? Stel je vraag hier direct!

Versturen

Log in met je gegevens

of    

Gegevens vergeten?

Create Account