IPMA-NL nieuwsbriefHet realiseren van succesvolle verandering is de brandstof voor de projectprofessional. Niets is mooier dan het realiseren van de projectdoelstelling doordat alle stakeholders de verandering omarmen en iets waardevols creëeren. Als projectprofessional weet je dat je veranderingen niet in je eentje kunt realiseren; samenwerken met anderen is cruciaal om tot resultaat te komen.

Daarnaast hebben we in ons vak steeds te maken met veranderingen, en nieuwe omstandigheden en situaties. Dat maakt ons beroep enerzijds leuk en uitdagend, maar anderzijds ook spannend. Als projectprofessionals worden we ingezet om de waarde van de verandering te verwezenlijken en dat vraagt veel van ons. Strak vasthouden aan een vooraf bedacht plan of ongewenste zaken buiten scope plaatsen. Dat alles draagt niet bij aan het eindresultaat en doet geen recht aan de complexe werkelijkheid waarin wij leven en werken.

Om succesvol te zijn moeten we veerkracht tonen, steeds met open vizier in het veld staan en inspelen op de veranderende omstandigheden, maar wel altijd met het doel voor ogen. Of zoals de Amerikaanse countryzanger Jimmy Dean het omschreef: ‘I can’t change the direction of the wind, but I can adjust my sails to always reach my destination’.

Happy sailing!

Marcel Vilain, voorzitter IPMA-NL

IPMA-lid
IPMA-lid

IPMA-NL nieuwsbrief


Onze Partners

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?