Teamwork

Marcel Vilain

Marcel Vilain, voorzitter IPMA-NL

Wil je snel gaan, ga alleen.
Wil je ver komen, ga samen
(
Keniaans gezegde)

In deze tweede editie van de vernieuwde IPMA-NL nieuwsbrief staat het thema ‘Samenwerkingsvormen’ centraal. Afgelopen week kwam ik toevallig bovenstaande uitspraak tegen. Dit is precies waar samenwerken om gaat – niet alleen in ons vakgebied, maar in zo veel facetten van ons leven. We hebben elkaar nodig om tot de beste resultaten te komen, om echt ver te komen.

Er zijn op internet allerlei lijstjes te vinden met valkuilen voor projectmanagers, die je maar beter kunt vermijden. Items die je in veel van die lijstjes terug ziet komen, zijn ‘Denken dat je alles alleen kunt doen’ of ‘Ik doe het zelf wel even’. Het is zo makkelijk om daar in te trappen, als een van je teamleden een taak bijvoorbeeld niet precies uitvoert op de manier die jij voor ogen had. Maar je kunt niet alles alleen. Je hebt jouw team nodig en jouw team heeft jou nodig. 

We zijn ons bij IPMA zeer bewust van het belang van samenwerken, van teamwerk. Omdat we weten dat je samen verder komt, doen we wat we doen. We certificeren projectprofessionals op competenties als teamwerk en we werken samen om kennis boven water te krijgen waarmee we allemaal beter worden. Zo ook in deze nieuwsbrief. We hebben een mooie selectie aan artikelen van mensen die allemaal op hun eigen manier naar samenwerken kijken. Ik wens je veel leesplezier. 

Marcel Vilain
Voorzitter IPMA-NL

Serieus...

Computrain Advertorial


Relevante content over projectmanagement, direct in je mailbox

Wil jij interessante artikelen, interviews en columns lezen over de meest actuele en belangrijke trends en ontwikkelingen in het vakgebied? Wil jij weten welke publicaties (boeken en artikelen) wel of niet de moeite waard zijn om te lezen? Altijd op de hoogte zijn van zowel kleinschalige community-bijeenkomsten als grotere events, waarbij je interessante onderwerpen bespreekt en kunt netwerken met vakgenoten? 

Meld je dan aan voor IPMA-NL Nieuwsbrief! Eén keer per maand krijg je een mailing vol interessante content rond telkens weer een nieuw thema. Daarnaast zijn er wekelijkse nieuwsberichten waarin IPMA je attendeert op waardevolle afzonderlijke onderwerpen en events.


Blijf net zoals alle IPMA-leden en een grote groep geïnteresseerden op de hoogte van alles wat er speelt in jouw vakgebied en meld je aan!


Wil jij een bijdrage aan de nieuwsbrief leveren? Een blog schrijven, een boek recenseren, een interview afnemen, aandacht geven aan een komende of gehouden bijeenkomst of op een andere manier bijdragen?

Alle input is welkom! Neem contact op met nieuwsbrief@ipma.nl voor de mogelijkheden.

Onze Partners

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?