Anderhalvemeterprojecten

Marcel Vilain

Marcel Vilain, voorzitter IPMA-NL

Dit is ‘m dan: de eerste nieuwsbrief in een nieuw format. Met als thema: Anderhalvemeterprojecten. Je hoort ze tegenwoordig overal, speciale ‘coronawoorden’. Van hoestschaamte en lockdownfeestjes tot groepsimmuniteit en de anderhalvemetereconomie. Er is zelfs al een eerste Coronawoordenboek gemaakt.

We voegen er graag het woord anderhalvemeterprojecten aan toe: projecten die vanuit huis, of in ieder geval met 1,5 meter afstand tussen de betrokkenen, worden gerealiseerd. Voor projectprofessionals levert zo’n project best veel uitdagingen op. Hoe manage je je team? Hoe communiceer je efficiënt met je stakeholders op afstand? 

Verschillende projectprofessionals reflecteren in deze editie op de nieuwe situatie en dat levert niet alleen leuke overdenkingen, maar ook nuttige tips handvatten voor ons allen op. 

Ook bij IPMA-NL heeft de coronacrisis veel impact.  Wat mij met name opvalt, is dat zaken sneller in beweging lijken te komen, er ontstaat momentum. Zo hebben we bijvoorbeeld in samenwerking met IPMA Certificering en onze keurmerkopleiders in no-time een speciale aanbieding opgezet voor zzp’ers, een van de groepen die volgens ons op economisch gebied het hardst getroffen is. 

Daarnaast hebben we, iets waar we al lang over spraken binnen de vereniging en nu geholpen door de situatie, onze events online georganiseerd. Het is bijzonder om te zien hoe enthousiast daarop wordt gereageerd, hoeveel mensen eraan meedoen en hoe succesvol en vruchtbaar bijeenkomsten ook online kunnen zijn. 

Het is nu aan ons als veranderprofessionals om deze doelgerichtheid en daadkracht vast te houden en uit te dragen naar opdrachtgevers, teamleden alle andere stakeholders. 

Op naar de anderhalf keer betere projecten. Veel leesplezier.

Marcel Vilain

Naar de Nieuwsbrief

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?