Belang van ontwikkelingHet belang van ontwikkeling en hoe IPMA-NL jou ondersteunt om vooruit te gaan

Afgelopen twee jaar is er veel verandert met name door COVID en de gevolgen daarvan voor de maatschappij. Dit heeft voor vele veranderingen gezorgd. Hoe speel jij als projectprofessional in op deze veranderingen?


Door jezelf te ontwikkelen zodat jij kan bijdragen aan succesvolle oplossingen!

Jezelf ontwikkelen kan op vele manieren. Op dinsdag 15 november kan je er zelfs een volledige dag mee bezig zijn! Dan organiseren wij de IPMA-NL VAKdag. Op deze dag worden er diverse sessies gehouden binnen de drie stromingen van ons competentiemodel. Twee van de bestuursleden vertellen je meer over waar zij naar uitkijken.

Bestuursleden aan het woord

Wat heb jij als projectprofessional aan de IPMA-NL VAKdag? En waar kijken onze bestuursleden het meest naar uit? Bestuurslid René Wessels aan het woord:

“Na 3,5 jaar organiseert IPMA-NL in samenwerking met IPMA-NL Young Crew en IPMA Certificering een live event, de IPMA-NL VAKdag met als thema Back to Basics. Tijdens dit event zullen we een zeer enerverend programma presenteren interessant voor alle leden, Young Crew, Mediors en senioren. Ook is er weer tijd om elkaar in levenden lijve te ontmoeten, wat we de afgelopen jaren bijna niet konden doen. Naast het programma verzorgen we met onze partners en onze partnerverenigingen een markt waar ook veel te halen is. Ik kijk uit naar dit event dat ik de afgelopen jaren heb gemist.”

Sandra de Haan, nieuw in het bestuur, stelden we een drietal vragen:

Hoe kan een projectprofessional zich ontwikkelen met wat de vereniging te bieden heeft?

“De beroepsvereniging IPMA-NL richt zich op het versterken van de kennis en het netwerk van de projectprofessional. Op allerlei manieren: via (online) boeken, workshops, mastercourses en netwerkevents. De sprekers en deelnemers zijn naar mijn eigen ervaring heel divers: ze komen uit het bedrijfsleven, wetenschap en overheid. De een werkt als projectondersteuner, de ander als hoogleraar, of bijvoorbeeld portfoliomanager. Als projectprofessional kan je eruit pikken wat voor jou interessant is. De theorie, of juist de ervaring uit de praktijk van vakgenoten. Zo kan je je heel gericht ontwikkelen in je vak. Wellicht om er een certificering mee te halen of om jezelf te bekwamen als spreker. Als je je nieuwsgierigheid en interesse laat leiden, kan je je blijven ontwikkelen bij IPMA-NL.”

Wat heeft een projectprofessional aan de IPMA-NL VAKdag?

“Als projectprofessional ben je gewend om aan te pakken, op te lossen, flexibel te leiden en voor het beste resultaat te gaan. Het is goed om af en toe stil te staan bij wat je als projectprofessional doet en waartoe. Op de IPMA-NL VAKdag kom je je collega’s tegen uit heel Nederland. Vanuit allerlei organisaties. Het leuke is: je werkt allemaal aan iets anders, maar je spreekt dezelfde taal. Je dompelt je samen een dag onder in het vak projectmanagement. Je kiest de sprekers en workshops uit waar jij je in wil ontwikkelen of waar je nieuwsgierig naar bent. Zodat je bewust stilstaat bij je vak en weer weet wat je doet en waartoe. Zodat je met hernieuwde focus en energie, én nieuwe vakvrienden, de dag erna weer vol voor het projectresultaat gaat.”

Waar kijk je het meest naar uit?

“Mensen live ontmoeten! In gesprek gaan met projectprofessionals uit het hele land, de verschillende communities leren kennen, horen en uitwisselen wat ons allen bezighoudt.”

Koop jouw ticket voor de IPMA-NL VAKdag om jezelf te ontwikkelen en draag bij aan succesvolle oplossingen.

Wij als vereniging zijn er voor jou. Met ons kennisplatform helpen we jou vooruit.

Ticket IPMA-NL VAKdag
Premium Mastercourses

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?