Een nieuwe uitdaging voor project- en programmamanagers

In deze podcast gaat Lieke Sluis-Hoogerwerf in gesprek met Bert van der Hooft (oud project/programmamanager) over ‘ontwerpend samenwerken’. Hoe ziet Bert de rol van de project- en programmamanager bij deze aanpak van complexe (maatschappelijke) vraagstukken? 

Opgaven zoals energietransitie maar ook zorginnovatie, gebiedsontwikkeling of sociaal wijkondernemerschap zijn uiterst complex. Er moet iets gebeuren, niets doen is geen optie, maar wat kan je doen? Meerdere partijen zijn nodig, maar hebben elk hun eigen opvattingen en belangen. Bovendien, wat nodig is, stuit op allerlei bezwaren in de samenleving. Kortom, het is zaak ‘de brug te bouwen terwijl je eroverheen loopt’. Concrete acties ontwerpen, die bruikbare bouwstenen vormen voor de toekomst.

Kortom: ontwerpend samenwerken.

Wat heeft een project- of programmamanager dan te doen? En in hoeverre is dat een nieuwe uitdaging?

Lieke heeft een passie voor complexe (verander)vraagstukken. Wat helpt mensen en organisaties om daar verder mee te komen? Zij is veranderstrateeg, organisatie-ontwikkelaar en transitie-mentor met ruim 30 jaar ervaring. Bij Sioo is zij leerbegeleider van de leergang “Ontwerpend samenwerken, met meerdere partijen werken aan complexe vraagstukken”.

Meer podcasts…

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?