Petra van der Kruk werkte van 2015 tot 2019 als senior projectmanager voor de gemeente Eindhoven. In deze periode heeft zij leiding gegeven aan een Openbare Europese Aanbesteding en daarop aansluitend de implementatie van het Inhuursysteem. Het project waarop zij gecertificeerd werd, betrof de vernieuwing van het systeem voor de afhandeling van inkoopfacturen inclusief e-facturatie (conform EU-richtlijn). Het voorafgaande systeem dat hiervoor gebruikt werd bevond zich aan het eind van de levenscyclus en moest worden vervangen. Petra implementeerde een factuurportaal en richtte een nieuw verwerkingsproces in voor de facturen voor alle sectoren binnen de gemeente. 

Petra’s motto is ‘work hard, play hard’. Haar aanpak bestaat uit vier pijlers. Omgevingsmanagement, plezier, continu leren, en de belangrijkste: eigenaarschap. Petra gelooft in hard werken, met inzet, motivatie en commitment.

Hiermee neemt ze verantwoordelijkheid voor het project en is zij toegankelijk voor de belanghebbenden en het projectteam. Zij is in staat om ‘de beleving te creëren om gezamenlijk naar het beoogde resultaat toe te werken’. “De weg ernaar toe telt ook!”, zo betoogt ze.

Een steeds terugkerende uitdaging die Petra van der Kruk tegenkomt is het tijdig voldoen aan wet- en regelgeving. Daar zit vaak tijdsdruk op, en de onderliggende teams werken veelal agile. De aansturing vanuit de opdrachtgever en de manier van werken van de teams moeten op elkaar aansluiten. Projectmanagement kan hier bij uitstek de verbinding leggen, schrijft Petra.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?