De PMO Community start het jaar met een bezoek bij JSR in Zoetermeer

De kernactiviteiten van JSR bestaan uit:

  • Portfolio- & Project Management
  • Communiceren in (huis) stijl
  • Samenwerken aan innovatie
  • Slimmer werken met Office 365

Voordat we beginnen doen we eerst een rondje langs de velden. Gewoon leuk om te weten wat zich afspeelt per projectenorganisatie en welke ontwikkelingen er zijn. Daarna gaat onze gastheer een presentatie geven over:

  • Project- en portfoliomanagement met Office 365
  • Uitdagingen bij, en oplossingen voor, resourcemanagement

Veel organisaties hebben de applicatie Teams van Office 365 geïmplementeerd. In de praktijk levert dit vragen op bij medewerkers die ermee werken. Onze gastheer presenteert welke mogelijkheden er zijn met Teams en hoe je deze in combinatie met de applicatie Planner kunt gebruiken. Ook krijgen we tips over hoe je taken kunt toewijzen en hoe je risico’s kunt opnemen. Super handig!

Na Office 365 gaan we over naar het thema resource management. JSR en Sodexo geven een presentatie en delen ervaringen op dit gebied. Kort samengevat is het afhankelijk hoe de projectorganisatie is ingericht en op welke niveau (strategisch, tactisch of operationeel) je opereert. Daarmee neemt niet weg dat de problematiek rondom resource management is opgelost en blijft het een uitdaging in de projecten.

Over de auteur

Yee Mi Wong is geboren in Nederland met roots in Hongkong, getrouwd en woonachtig in Arnhem. In haar vrije tijd houd ze zich bezig hardlopen en varen. Na haar studie aan de HES Rotterdam (Commerciële Economie / International Marketing Management) kwam ze in het HRM vakgebied terecht en heeft ze bij verschillende internationale bedrijven gewerkt (o.a. FARNAIR, Schreiner, Applied Materials). Sinds 2006 is ze werkzaam bij ProRail en in 2011 kreeg ze de kans om te beginnen als PMO’er. Wat haar aanspreekt aan projecten is het gezamenlijk realiseren van mooie projecten en de verschillende facetten waarmee je als project te maken hebt.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?