Tijdelijke stuurgroepen speciaal voor een project of programma komen veel voor. Toch is daar maar weinig wetenschappelijk onderzoek naar. Wij steunen daarom onderzoek van promovendus Jaap Stoppels aan de Technische Universiteit Delft. Wij zoeken respondenten die ergens de afgelopen twee jaar ervaring hadden met een stuurgroep waarvan het project minimaal (deels) in de realisatie fase zit. Dat kan zijn bijv. als projectmanager, stuurgroeplid of PMO-er. Heb je die ervaring, dan help je ons vakgebied door in 15 minuten onderstaande enquête in te vullen:

De enquête is in het Nederlands, Engels en Duits beschikbaar.

Ken je een stuurgroeplid met ervaring de afgelopen twee jaar, het verzoek om deze link ook door te sturen. Voor gedegen onderzoek moet namelijk minimaal de helft van de respondenten een stuurgroeplid zijn. Het type project of programma maakt niet uit, dus naast ICT bijv. ook civiele werken en innovaties.

En benut alvast zijn Quick Reference Card voor Stuurgroepen:

Engelse versie.

Een bijdrage van

Jaap Stoppels is PhD kandidaat TU Delft en werkzaam als projectmanager bij KWD Resultaatmanagement. We hebben Jaap eerder gezien als spreker in onze IPMA Community Goed Opdrachtgeverschap, waar hij ons deelgenoot maakte van zijn zoektocht naar stuurgroepen. Jaap is nu die draad verder aan het oppakken met zijn promotieonderzoek bij de TU Delft.

 

IPMA lidmaatschap
IPMA-NL bijeenkomsten

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?