De laatste decennia wordt het concept van projectmatig werken veel toegepast bij de financiële dienstverlening en de overheid. Een groot toepassingsgebied is de automatisering. Om de projecten te kunnen beheersen zijn er diverse methoden en technieken ontwikkeld. Systeemontwikkelingmethode SDM en netwerkplanning zijn hier enkele voorbeelden van. Het toepassen van beheersingstechnieken wordt de sleutel tot succes.

Met het voortschrijden van de informatisering verandert het karakter van automatiseringsprojecten. In het verleden ging het daarbij alleen om de technische invulling. Tegenwoordig krijgt dit steeds meer organisatorische implicaties, waardoor het lijkt dat het toepassingsgebied van projectmatig werken steeds meer gaat liggen op het vlak van organisatieverandering. De snelheid van die veranderingen zal daarbij nog aanmerkelijk hoger komen te liggen. De lengte van levenscycli van allerlei producten en diensten neemt voortdurend af. Deze ontwikkeling zal een groei betekenen voor het aantal projecten. In de lijn wordt projectmatig werken van bedrijven een essentieel onderdeel van de functie.

Auteur: Désirée Homma

Dit artikel is onderdeel van de rubriek Rewind in Projectie. In deze rubriek plaatsen we artikelen uit oude Projecties. Welke onderwerpen speelden er toen? Wat kunnen we daar nu nog van leren?

Meer lezen?

Benieuwd naar het volledige artikel? Lees verder in de digitale Projectie. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?