Innovatie projectificeert en vraagt om verdere ontwikkeling van onze competenties.

Innovatie projectificeert: steeds meer is innovatie in scope van projectmanagement. Of dit nu de dedicated projectmanager is, dan wel de marketeer die de rol van projectmanagement binnen diens functie uitvoert.

Het vraagt om verdere competentieontwikkeling in onze professie voor het:

  • genereren van waardevolle ideeën,
  • van idee naar product of dienst brengen,
  • toetsen aan strategie,
  • evalueren van trend impact op het business en organisatiemodel,
  • niet alleen realiseren, implementeren, maar ook het opschalen van de operationele volumes,
  • naar markt en profijt brengen.

We zien een kanteling, waarbij we voorheen productvoorstellen omvormden tot projecten zien we nu meer en meer dat we een product of dienst in het project of programma ontwikkelen. Dat vraag niet alleen om andere vaardigheden en kennis, maar ook om de professional met een ondernemersattitude. Dat vertaalt zich dan meer in Open End planningen waarbij iteraties van lanceringen opgenomen worden; dit in tegenstelling tot het klassieke eenduidige vooraf bekende projectresultaat.

Daarenboven is door krapte in resources en de eerdere Covid crisis innovatie op een lager pitje gezet is, waardoor er een kans is op een stuwmeer aan ideeën die in de nabije toekomst “loskomen”. Dit met de bijbehorende urgentie om deze met kortst mogelijke time2market van idee naar profijt brengen.


In deze verkenning inventariseren wij in een jaarlijkse open dialoog met onze bezoekers de trends die van invloed (kunnen) zijn op de competenties van onze professie. Deel jouw mening hierboven, licht je mening eventueel toe en kom naar de jaarlijkse bijeenkomst over trends om de trend en haar impact te duiden (zie eventkalender). Mis je een trend? Wil je deze trend meer uit de doeken doen of buiten de trendbijeenkomst de dialoog aangaan? Noem dat in je commentaar, dan nemen we contact op. Daarnaast kan je ook rechtstreeks input leveren aan de lopende review van de Individual Competence Baseline (ICB).

[mrp_rating_form rating_form_id=”1″]

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?