Competenties in leidinggeven en het synchroniseren van bezetting in de resourceplanning vragen meer aandacht.

De personele bezetting van projecten blijft meer en meer behouden in meerdere projecten. Dit om omstelkosten en -tijd te reduceren;  zoals voor onboarding, kennisvergaring en -deling en teamvorming,.  Het synchroniseren van de bezetting op project en portfolioniveau in projecten en in sprints wordt daarmee een uitdaging die helpt om de efficiency in projecten te verbeteren.

Deze semivaste bezetting zal impact hebben in die zin dat people management in deze teams gebalanceerd moet worden met de lijnactiviteiten op dit vlak (zoals in afstemming met de hiërarchische leidinggevende).


In deze verkenning inventariseren wij in een jaarlijkse open dialoog met onze bezoekers de trends die van invloed (kunnen) zijn op de competenties van onze professie. Deel jouw mening hierboven, licht je mening eventueel toe en kom naar de jaarlijkse bijeenkomst over trends om de trend en haar impact te duiden (zie eventkalender). Mis je een trend? Wil je deze trend meer uit de doeken doen of buiten de trendbijeenkomst de dialoog aangaan? Noem dat in je commentaar, dan nemen we contact op. Daarnaast kan je ook rechtstreeks input leveren aan de lopende review van de Individual Competence Baseline (ICB).

[mrp_rating_form rating_form_id=”1″]

Trends in deze verkenning

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?