Community DuurzaamheidIn dit stuk stelt Community Lead Sandra de Haan zich voor. Ze deelt met ons haar kijk op de Community Duurzaamheid door Projecten en Programma’s en deelt de uitslagen van de poll uit de november nieuwsbrief.


Verhalen centraal

Mijn werk bestaat uit verhalen. De drijfveren van de verteller staat in die verhalen centraal. Waar komt iemand zijn bed voor uit? Waar wil hij/zij een bijdrage aan leveren en van betekenis zijn? Dat zijn grote vragen voor een gemiddelde maandagochtend. Gelukkig heb ik een manier ontdekt (dank Simon Sinek voor je theorie over the Golden Circle!) om er op een eenvoudige en aanstekelijke manier achter te komen wat iemand echt belangrijk vindt. Namelijk: door ze te laten vertellen over die momenten in hun werk waar ze met trots op terug kijken. Dáárin ligt besloten waar iemand het voor doet. Ik smul van dat soort verhalen: authentiek en hartverwarmend.

Voor dit werk (ik heb er een trainingsbureau voor opgericht) kom ik met mijn team bij allerlei soorten organisaties en dus zijn de inhoudelijke onderwerpen van de verhalen heel divers. De ene keer hangen we aan de lippen van een team van jobcoaches, de andere keer hebben we ICT-trainees voor onze neus. Alle verhalen doen ertoe en ik word door al die verschillende verhalen stiekem een beetje verliefd op ze.

De verhalen die me het meest aan het hart gaan, zijn die van organisaties waarbij mensen werken aan het belang van ons allemaal. Duurzaamheid gaat daarover.

Duurzaamheid – in alle soorten en maten

Wat is duurzaamheid dan? Mijn eerste associatie met duurzaamheid is het ‘voor de lange termijn verbeteren van natuur en klimaat’. In die hoek ben ik ooit in aanraking gekomen met duurzaamheid. Inmiddels is dat begrip voor velen verbreed naar de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Voor mij ook, al gaat dat nog niet helemaal vanzelf: dat beeld van groen en klimaat is toch nog steeds het eerste waar ik denk. Daarom vraag ik iedereen die ik spreek over duurzaamheid naar de reikwijdte van het begrip: waar heb jij het over als je over duurzaamheid vertelt?

Podcast Community Duurzaamheid

Ik heb me aangesloten bij de community Duurzaamheid, omdat ik de duurzame verhalen een podium wil geven. Dat doe ik onder andere door leiders (formele en informele) te interviewen voor de podcast van deze community. Leiders die het verschil maken voor echte duurzame verandering. Ik vraag ze naar hun drijfveren, hun lessen en concreet naar het project of programma waarmee ze hoopten ‘de wereld een stukje beter te maken’.

Oproep: ben jij of ken jij zo’n leider? Dan kom ik graag in contact. Geef de naam door op het Forum of direct aan mij op: info@vertelschoolrotterdam.nl
Dankjewel en graag tot ziens en hoors bij de Community Duurzaamheid!

Duurzaamheid leeft

In de samenleving en bij IPMA-leden. Willem Struijk en ik hebben daarom de Community Duurzaamheid nieuw leven ingeblazen. Om dit boeiende thema van meerdere kanten te belichten, vanuit de energie en interesse die leeft bij de IPMA-leden.

We vroegen jullie: Wat zou je het liefst te weten komen als je een kijkje achter de schermen krijgt bij de mensen die zich inzetten voor echte duurzame verandering? Er is unaniem gestemd voor: Leerervaringen van projectprofessionals die glansrijk hebben gefaald. Daarnaast hebben jullie ook interesse getoond in de succesverhalen, de persoonlijke drijfveren en de concrete projecten en programma’s waaraan gewerkt wordt.

We nodigen jou uit om ook in de Community actief te worden. Geef je op als je ook input wil leveren en/of mee wil organiseren: meedenkers en meedoeners zijn van harte welkom. Geef je op en laat weten wat je zou willen met de Community!

Een bijdrage van

Sandra de Haan-Morlog haar passie is dat de mensen woorden gaan geven aan wat de verandering er echt toe doet voor ze. Uniek aan haar aanpak is dat de persoonlijke verhalen van iedere medewerker sámen de kern vormen voor die ene boodschap: hier staan wij gezamenlijk voor.

Sandra is oprichter van de Vertelschool Rotterdam. Een trainingsbureau voor persoonlijke storytelling op het werk. Dat doen ze door middel van een eigen trainingsprogramma, gebaseerd op de theorie van de Golden Circle van Simon Sinek en de technieken van storytelling.

Community duurzaamheid
IPMA-NL lidmaatschap

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?