Cruciaal voor projectsucces is Fit for People! Project Change Management is dé competentie voor projectmanagement.

Als projectmanager van een SAP-implementatie heb je de taak om een succesvol project op te leveren. Maar dat is verre van eenvoudig! Trajecten die betrekking hebben op een SAP-implementatie hebben grote en bedrijfsbrede impact op de bedrijfsvoering. Een SAP-implementatie is zeker niet alleen een kwestie van technologie. Deze kenmerkt zich door het automatiseren en integreren van bedrijfsprocessen. Door een nieuwe manier van (samen)werken worden binnen de organisatie veel mensen geraakt. De rol en competenties van de projectmanager zijn een belangrijke succesfactor om een dergelijk complex en dynamisch traject succesvol te laten zijn.

Wanneer Project Change Management een integraal onderdeel wordt van de projectaanpak, zal dit leiden tot een acceptatie en adoptie van het SAP-systeem. Het verbindt de business én IT!

In de bijeenkomst nemen we jullie mee in welke competentie noodzakelijk is voor de projectmanager. Het ICB-competentiemodel is hierbij relevant en daarnaast is het toepassen van Project Change Management van essentieel belang om een SAP-implementatie succesvol te maken.


[favorite_button]

Zie hier al je favorieten.

Hein van den Heuvel is senior projectmanager bij McCoy. Met meer dan 20 jaar ervaring met grote, complexe SAP implementaties, bij zowel grote als kleinere organisaties en met zowel waterval, hybride als agile aanpakken. Mijn interesses gaan uit naar SAFe framework, Agile WoW en DevOps in relatie tot SAP implementaties.

Hij heeft kennis van methodieken zoals SAFe (Scaled Agile Framework), AgilePM, DevOps en MSP. Door zijn focus op integratie, structuur en omgeving weet hij projecten tot een succes te maken.

Hein is een fanatieke sporter met veel toewijding. De toewijding heeft hij ook als projectmanager, werkend naar succes.

Laurens Verwoest heeft een sterke achtergrond in bedrijfskunde, SAP/ERP (inclusief S/4HANA en Ariba) en projectleiding hij is in staat om uitdagingen te vertalen in een uitvoerbaar plan en de daaruit voortvloeiende uitvoering. Laurens werkt volgens zijn persoonlijke projectuitvoeringsregels, die zijn: “Toegewijd aan samenwerking, focus op business value en een tevreden klant”. Laurens heeft ervaring als Scrum Master en als Product Owner in een agile omgeving.

Laurens verlegt graag grenzen als triatleet en als fietser. Deze houding typeert hem als projectmanager, waar hij ook uitdagingen opzoekt om de projectprestaties te verbeteren en resultaten te behalen.Deze sessie ondersteunt  je competentieontwikkeling voor:

   
Uit: Individual Competence Baseline

Duur sessie:

Deze sessie duurt 45 minuten.

Deze sessie wordt het best getypeerd als:

Voertaal in de sessie

Nederlands.

Opmerkingen

Maximaal 50 deelnemers

Wanneer en Waar:

Dat vind je in het tijdschema.


Onze VAKdag 2022 Sponsoren

Zilver

Computrain logo Sogeti

Brons

Hogeschool Utrecht Logo Nimo De Project Academie
PMO Partner Bliss


IPMA nieuwsbrief
IPMA-NL lidmaatschap

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?