Op 11 december organiseerde de IPMA Community Duurzaam Project- en Programmamanagement een Best-practice bijeenkomst over het toepassen van Smart technologie in de praktijk. Programmamanager Jeanet van Dijk van de Gemeente Amersfoort deelde haar ervaringen met het toepassen van technologie ten behoeve van duurzaamheid.

Vanuit de  aanwezigen was er een grote mate van herkenbaarheid met thema’s als de Context, Een Doel Inspanning Netwerk, en het opzetten van een pilot en vervolgens vanuit die data conclusies te trekken. Maar ook het werken met de beperkte tijd en resources zorgde ervoor dat men een realistisch beeld kon vormen van de mogelijkheden en dilemma’s die dit project met zich mee brachten. De openhartigheid van Jeanet gaf de aanwezigen ook inzichten in de ‘worsteling’ over hoe nu verder met dit thema aan de slag te gaan.

Kenmerkend voor de avond was dan ook dat het geen éénrichting verkeer was maar een werkvorm van zowel ‘halen’ als ‘brengen’ van de deelnemers. De toegevoegde waarde zat hem in het uitwisselen van concrete ervaringen ,tips en tricks over hoe men vanuit de succesvolle pilot de volgende stappen zou kunnen zetten. Enkele opvallende zijn:

  1. Bestuur en Directie hebben een ‘voorbeeldfunctie’ als het gaat om duurzaamheid ook echt uit te stralen in al hun acties en gedrag;
  2. Er is een bepaald soort ‘nieuwsgierige mensen’ voor nodig om van de gebaande paden af te wijken en te experimenteren.
  3. De goede ervaringen van andere gemeente als bijv. Hilversum hebben geholpen om bepaalde data beter te analyseren en te interpreteren.
  4. Duurzaamheid is geen kreet meer, maar ook niet eenduidig. Het blijft nodig om specifiek aandacht te geven aan opleiding & vaardigheden om met elkaar (horizontaal) samen te werken.

Al met al een heel geslaagde avond waar vraag & aanbod rondom projecten en programma’s en het thema duurzaamheid samen komen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2022 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Jouw Competentie Winkelwagen

Nog geen items
Subtotaal 0,00
Verzendkosten 0,00
BTW 0,00
Totaal 0,00
0

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?