Terugblik MastercourseTerugblik Premium Mastercourse

Effectief Veranderen vanuit Persoonlijke Drijfveren

Vier projectprofessionals delen hun ervaring over deze Premium Mastercourse. Na het lezen geinteresseerd? Schrijf je in voor de volgende editie of proef voor met de bijeenkomst op IPMA Connect.


Afgelopen weken heb ik meegedaan aan de IPMA Mastercourse “Effectief Veranderen vanuit Persoonlijke Drijfveren”. Dit was een 3 daagse training verdeeld over 4 weken doorlooptijd. Anders dan de titel suggereert is het geen standaard cursus verandermanagement, maar een cursus over storytelling waarbij ook een context wordt aangereikt waarin dit effectief is in te zetten: namelijk het verhaal over jouw project.

En let op, want het verhaal is niet hetzelfde als het doel. Het doel is wat de opdrachtgever wil bereiken, maar het verhaal is gestoeld op de drijfveren van de mensen die het verhaal opstellen. Daar kan overlap in zitten maar dat kan ook verschillen.

Ik deed mee aan de cursus, omdat ik vaak als feedback kreeg dat mijn verhalen belerend waren en ik snapte nooit waarom dat zo was. Tijdens de cursus viel het kwartje: ik maakte altijd een duidelijk en rechtlijnig verhaal. Maar daar zit de luisteraar niet op te wachten; die wil geboeid worden, niet door de inhoud, maar door een twist. En die twist breng je er in door iets over je persoonlijke ervaring te vertellen.

Ik was zeer onder de indruk van de professionaliteit van de trainer (tevens eigenaar van de vertelschool Rotterdam): ze heeft én veel ervaring in lesgeven zelf én in het opstellen en vertellen van verhalen.

Deze training is een echte aanrader!

Maaike Sluis

Maaike Sluis – senior project manager Capgemini

Cas Poldermans

Cas Poldermans – transitiemanager duurzaamheid Gemeente Amsterdam

Deze mastercourse verbindt het beste van IPMA en de Vertelschool: in de toolbox van de verandermanager is namelijk zakelijke storytelling cruciaal. Een krachtige methode in 6 stappen heeft mij geholpen beter inzicht te krijgen in mijn eigen drijfveren, wat écht belangrijk voor mij is in mijn werk, en hoe ik dat effectief kan uitdragen. De mix van theorie en oefening in de praktijk is waardevol, omdat juist de toepassing mij helpt dit effectief in te zetten: hoe meer het went, hoe natuurlijker en prettiger storytelling vorm krijgt en hoe meer je anderen hierin kunt meenemen.

Ik heb de mastercourse als inspirerend ervaren, als vernieuwend en als effectief. Sandra is een ervaren professional die de theorie scherp uiteen weet te zetten en jou de toolbox in handen geeft. Hoe je daar vervolgens mee omgaat, in hoeverre je open staat voor de feedback die je krijgt, en hoe je dit inzet op de werkvloer… dat is aan jou. Ik ben blij de mastercourse gevolgd te hebben en ga het zeker toepassen in mijn werk!

Wil je een beter, duidelijker verhaal kunnen aanbieden aan je stuurgroep, opdrachtgever of stakeholders? Dan is deze training van de Vertelschool een aanrader!

Vanuit je eigen normen en drijfveren, leer je kritisch kijken naar je boodschap en hoe je deze overbrengt. Het waarom en ook hoe je verhaal tot stand komt, wordt sterker door deze training.

Je wordt bewuster van de wijze waarop en waarom je je boodschap verkondigd, waardoor je communicatie effectiever kan zijn.

Sandra inspireert en daagt uit om het anders aan te pakken, met name op basis van jouw eigen situaties. Hierdoor is de opgedane kennis uit de mastercourse dan ook direct toe te passen in de praktijk. De mastercourse is plezierig en leerzaam, omdat je dit doet met deelnemers die in een vergelijkbare werkomgeving actief zijn. Dus daar leer je ook nog eens van.

Henk van den Bosch

Henk van den Bosch – coördinator projectbureau Hogeschool Leiden

Peter Wijsbeek – Programma manager

Deze IPMA Mastercourse van de Vertelschool Rotterdam leert je om je persoonlijke veranderverhaal te maken gebaseerd op je eigen drijfveren en gevuld met je eigen ervaringen. Met zo’n authentiek verhaal komt je boodschap écht binnen en maak je meer impact op je omgeving.

Sandra creëert een prettige leeromgeving en leidt je aan de hand van een aantal stappen naar je eigen verhaal. Verder leert ze je de methodiek in te zetten binnen je eigen team. Hoe je als team op zoek kunt gaan naar wat jullie bindt en van daaruit naar jullie gezamenlijke verhaal.

Met deze training versterk je niet alleen je persoonlijke communicatie skills. Ook je competenties op het gebied van motivatie, teamwerk, stakeholdermanagement en veranderkunde worden verrijkt. Daarmee is deze masterclass een aanrader voor elke projectprofessional die zich wil blijven ontwikkelen.

Voorproeven Premium mastercourse Effectief veranderen
Premium mastercourse Effectief veranderen

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?