Speciaal voor de zomer van 2023 hebben we een top 5 samengesteld van onze meest beluisterde podcasts van 2023. Klik op de titel van de podcast die je wilt beluisteren zodat je op de juiste pagina terecht komt. Een tip: download de podcasts alvast, zodat je ze ook zonder internet kunt beluisteren (in het vliegtuig bijvoorbeeld).

Veel luister plezier!

Vind je deze podcasts net zo waardevol als wij? Deel ze dan met collega’s of bijvoorbeeld op LinkedIn! Vergeet ons natuurlijk niet te taggen.


 1. Agile MythBusters – Projecten bestaan niet in een agile wereld

  In deze podcast gaan Marcel de Koning en Ron van Vliet, van de IPMA Community Agility in Projecten in gesprek met hun gast Marten Houwing. Ze bespreken de stelling ‘Projecten bestaan niet meer in een Agile wereld’. Marten deelt zijn ervaring vanuit de NS, waar hij werkzaam is als Digital Lead.

 2. Stuurgroepen doen maar wat!

  Tijdelijke stuurgroepen speciaal voor een project of programma komen veel voor. Toch is daar maar weinig wetenschappelijk onderzoek naar. Wij steunen daarom onderzoek van promovendus Jaap Stoppels aan de Technische Universiteit Delft.  In deze podcast interviewen we Jaap.

 3. Projectmanagement in een Agile Safe omgeving – In gesprek met Roderik Pape

  Wat betekent het als je als project- of programmamanager gaat acteren in een Agile Safe omgeving?
  Bert van der Hooft bevraagt als oud project/programmamanager in dit gesprek Roderik Pape over wat het betekent om in een Agile Safe te acteren.

 4. Digitale Transformatie: de kunst van het kiezen

  In deze podcast is Sander Jansen in gesprek met Anton Dijkhuis over hoe de kunst van het kiezen bij Digitale Transformatie. Centraal in hun gesprek staat hoe een projectmanager een goede bijdrage kan leveren aan het succes van de digitale transformatie.

 5. Agile Transformatie: van output naar impact gedreven

  In deze podcastreeks praten Bert van der Hooft en Femke Hille over Agile Transformatie.  De sprekers praten onbevangen met elkaar over een vraagstuk wat ertoe doet. Niet om meteen naar de oplossing te springen, maar eerst om het vraagstuk kort in beeld te brengen. Ze nodigen jou daarna uit om in de sociale media de dialoog verder met hun  te voeren.

Ook interessant om te luisteren…

Wijsheid in Leiderschap

Diana van Donselaar gaat met Wibo Koole in gesprek over het waarom, wat en hoe van wijs leiderschap in organisaties. Toegepast in de waan van alledag.

 

Een Stakeholdergesprek is te waardevol om te verprutsen

Marieke van Dijk inspireert ons met een aantal werkzame tips over hoe onze hersenen beter te benutten in onze intermenselijke communicatie. Gebaseerd op het boek The Compelling Communicator van Tim Pollard.

Meer podcasts…

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?