In de trendverkenning 2023 kijken wij naar welke trends er op onze Project Management Professie afkomen, hoe we die duiden, welke impact die hebben op onze competenties en hoe we ons zouden kunnen voorbereiden op de trends die ertoe doen.

We zijn rond september 2022 begonnen met een inventarisatie van trends, die we op deze pagina delen. Het was een eerste inventarisatie waarbij we jullie vroegen en vragen om het kaf van het koren te helpen scheiden door jouw mening te delen over de trend.

In één of meerdere bijeenkomsten duiden we met jullie welke trends ertoe doen, wat de impact is en hoe we ons kunnen voorbereiden.

Daarnaast staan we open om met jouw organisatie of sector hetzelfde te doen om een sector/organisatiespecifiek beeld te krijgen. Aldus hebben we een generiek beeld en creëren we de mogelijkheid om een sector/bedrijfsspecifiek beeld te krijgen. Immers het gaat niet om de trend, maar om de betekenis die jullie er aan geven en welke actie daar uit volgt.

We hebben de ambitie om de verkenning mid 2023 af te ronden met een publicatie in samenwerking met onze business partners. Deze keer op uitnodiging van KWD Resultaatmanagement.

Wil je bijdragen aan de trendverkenning? Dat kan van harte! Zo zien wij niet alles en mogelijk zie jij een trend die wij niet herkennen of anders beschrijven of interpreteren. Neem dan contact op.

Wil je letterlijk je stem laten horen? Neem ook dan contact op om een korte online podcast op te nemen.

Bookmark deze pagina en volg onze nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van trends die wij opvoeren.

We focussen op trends die dichtbij onze individuele competenties staan en pretenderen geen volledigheid.  Het is levend overzicht dat vanaf september opgebouwd wordt, gebaseerd op de dingen die we (denken te) zien, maar ook in onze IPMA community scheiden we het kaf van het koren, bouwen we met jullie de trend uit, kijken we naar de impact, evalueren we de trendsen kijken we wat er moet gebeuren in onze competentieontwikkeling. Kom naar die bijeenkomsten!


Staat jouw trend er niet bij? Neem dan contact op.


Geen (komende) bijeenkomsten

Bronnen zijn (niet limitatief): publicaties op het internet, in de vakpers, ons researchplatform, wetenschappelijke publicaties, gesprekken met bedrijfsleden en – last but not least – onze community met haar bijeenkomsten en content.

We laten ons voeden en/of inspireren door onder andere de volgende bronnen:

Deze lijst is per definitie incompleet. De lijst groeit aan gedurende het proces van trendverkenning.

Heb je suggesties voor een bron? Neem dan contact op.

Ticket IPMA-NL VAKdag
IPMA-NL lidmaatschap

Onze Partners

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?