Maarten de Winter neemt ons in deze podcastreeks over veerkracht mee. In deze podcast praat hij met Ard van Oosten,  die ons zijn blik over veerkracht deelt als psychiater, bedrijfskundige en mens. Inspirerend en aanbevelingswaardig!

Kenniswerkers willen niets liever dan waardevol zijn, maar lopen vast in ingewikkelde afhankelijkheden, grensoverschrijdend gedrag, externe tegenslagen en hun eigen mentale uitputting. Ard van Oosten is een bezorgde, blije burger. Hij is werkzaam als psychiater, onderzoeker en bedrijfskundige. In de podcastreeks veerkracht in organisaties gaat Maarten de Winter met hem in gesprek en op zoek naar de waarde van veerkracht.

Aanleiding: het werk van anderen
Via verschillende auteurs, zoals Kees Klomp en Nadine Maarhuis (Pioniers van de nieuwe welvaart), Stephen Covey (De7 eigenschappen van effectieve leiders), verkennen we drie invalshoeken van veerkracht: Ik, wij en het: Persoonlijke groei, hechte relaties en maatschappelijke impact.

Maak geen vacatures voor functies
Ard neemt ons mee in zijn kennis van het functioneren van de mens in de arbeidsorganisatie als sociale systeem. “Als het stressniveau te hoog wordt, nemen we slechte beslissingen.” “Ga staan voor je kwaliteit; vroeger of later wordt die herkend.” en : “Zet geen vacature voor een functie, maar zoek de persoon die bij je cultuur past en deze aanvult, dan volgt de functie vanzelf.”

Meedoen aan de dialoog? Ga in op het verzoek van Maarten om mee te doen in zijn linkedin groep over veerkracht.

Of vervolg binnen onze professie de dialoog in de IPMA NL linkedin groep: https://www.linkedin.com/groups/72120/

Deze videopodcast is ook beschikbaar als videopostcast.

Meer podcasts…

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?