Verslag van de digitale CoD bijeenkomst

De normale bijeenkomst in Nepal ging niet door, vanwege Corona. Daarom is overgestapt naar een virtuele bijeenkomst. Op zich is dat uiteraard veel goedkoper. Wel missen we op die manier het erg belangrijke netwerken, waarbij we kunnen afstemmen, aanvoelen en beïnvloeden. Er is zoveel meer dan alleen de agenda van de vergadering afhandelen. De gebruikte tool is GoToWebinar, wat internationaal ook werd gebruikt voor de webinars van de Special Interest Groups. Nadeel daarvan is dat je niet kunt zien wie allemaal online zijn. Voordeel is dat er wel de mogelijkheid is om vragen te stellen, maar dat je geen onderlinge chatberichten hebt.

De bijeenkomst opent met een presentatie van de voorzitter, die veel ervaring blijkt te hebben met ziekteverspreiding onder dieren. Zo leer je toch weer wat. De start gaat in op de huidige crisis en de gevolgen op korte en lange termijn: ‘risico assessment’ zoals we dat als projectleiders gewend zijn. Vervolgens worden de maatregelen besproken die IPMA internationaal neemt om de communicatie gaande te houden. De presentatie is beschikbaar en staat hier.

Daarna komt toch een gewone vergadering. Hier gaan we de volgende keer (in september) over stemmen: een extra financiële auditor, financiële en andere decharge, strategie 2024, etc. Eigenlijk alles wat we in maart zouden behandelen + wat we normaal in september behandelen. IPMA internationaal heeft nog geen mogelijkheid om digitaal te stemmen. Dat lijkt me wel een wenselijke toevoeging. Maar daar moet dus eerst over gestemd worden en dat mag nog niet digitaal. Mooie kluif voor advocaten. Daarnaast moeten we minimaal één stemming per jaar houden. Dit wordt nog interessant.

In september worden er weer verkiezingen voor executive board members gehouden. Dat ze voor die zware vrijwilligerstaak nog steeds kandidaten vinden vind ik knap. En dan zoeken ze ook nog kandidaten die het CoD traject al minimaal twee jaar hebben meegemaakt. De echte die-hards dus.

Certificering gaat nu ook digitaal op afstand examineren. Het begint in het Spaans. Meer informatie wordt aan de landelijke certificering bureaus gegeven op een apart webinar. Daarna volgt de strategie presentatie. Zoals gebruikelijk in de besluitvorming vindt er eerst een presentatie voor vragen plaats en vindt een half jaar later de stemming plaats. Opvallend is dat de digitalisering niet leidt tot efficiënter vergaderen. Weer wordt het verstuurde stuk diepgaand gepresenteerd. Dat kan hoop ik toch beter.

Het is duidelijk dat er nog veel onduidelijkheid is. Of in september de research bijeenkomst, de CoD en het World Congress doorgaat wordt pas in mei bekeken. Als ik de grafieken van Corona zo zie, is dat in mei nog niet duidelijk.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?