Het is wetenschappelijk aangetoond dat 40% van alle economische activiteit in de wereld projectmatig is (bron: IPMA). Een getal dat alleen maar meer waarde krijgt, omdat het stijgt. Onder meer, omdat de complexiteit toeneemt, de vraagstukken een internationale oplossing vragen (zoals duurzaamheid) en steeds meer organisaties projectgericht georganiseerd zijn en als zodanig hun vraagstukken aanpakken. Projectmanagement is in toenemende mate een onderscheidende competentie.


Twee elementen voor een succesvol project

Om deze projecten succesvol te laten zijn, zijn een aantal elementen nodig. Een goede methodiek of framework is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt, maar er is meer. Je hebt ook een projectprofessional nodig met de juiste competenties. Deze twee elementen kunnen niet zonder elkaar: je hebt immers iemand nodig die het project uitvoert en diegene heeft een aanpak nodig om de opdracht te volbrengen. Een IPMA-Certificaat geeft jou als projectprofessional het tweede element: inzicht in jouw competenties.

Het belang van competenties

Een IPMA-Certificaat is altijd gebaseerd op de Individual Competence Baseline (ICB), en dat maakt het ook uniek. Deze baseline wordt internationaal erkent, dus een IPMA-Certificaat heeft in elk land (dat aangesloten is bij IPMA) dezelfde waarde. Vanaf de oprichting van dit model was al duidelijk dat inzicht hebben in je competenties een van de randvoorwaarde is voor een succesvol project. Wat maakt het zo’n belangrijke randvoorwaarde?

Wanneer je als projectprofessional inzicht hebt in jouw competenties, weet je waar je goed in bent en waar je nog kunt groeien. Maar ook waar je niet goed in bent. Met dit inzicht in jezelf als projectprofessional, krijg je een beeld bij de projecten die bij jouw passen en welke niet. Je kunt dus vooraf weten of je een project succesvol kunt afronden of niet. De enige vraag die je hoeft te stellen is: sluiten mijn competenties aan bij dit project?

Ervaring van pas gecertificeerden

Onze kandidaten hebben hun ervaringen gedeeld hoe het is om een IPMA Certificaat te behalen. Benieuwd? Kies het ervaringsverhaal dat het beste bij jou past:

Een bijdrage van

IPMA Certificering: Vanaf 1 januari 2015 is IPMA Certificering het certificeringsorgaan van de vereniging IPMA-NL. Opleiden en examineren gebeurt gescheiden om de betrouwbaarheid en onafhankelijkheid volledig te garanderen. Lees verder.

Kennis delen
IPMA-NL lidmaatschap

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?