En weer een internationaal webinar ter vervanging van de bijeenkomst die eigenlijk afgelopen maart in Nepal had moeten plaatsvinden. En ook een deel ter reparatie. Daar beginnen we mee.

IPMA International mocht wel een online bijeenkomst houden, maar online stemmen was niet mogelijk. De Zwitserse wet (waar IPMA International onder valt) heeft echter een speciale procedure die het mogelijk maakt om virtueel beslissingen te nemen – tot 12 september 2020, met een aanmeldingstermijn van enkele weken. Dus binnenkort mogen we virtueel gaan stemmen over een aanpassing van de reglementen. Die aanpassing gaat uiteraard over het virtueel stemmen. Voor een dergelijke wijziging is een 2/3e meerderheid nodig.

Virtueel stemmen en virtueel een council of delegates houden is uiteraard goedkoper (reiskosten) en kost minder tijd (reizen, tijdsverschillen), maar mist ook het wandelgangenwerk. En juist in die wandelgangen wordt veel uitgewisseld: interessante ontwikkelingen bij andere landen, samenwerken aan nieuwe initiatieven en het bijwerken van de producten zoals bijvoorbeeld het keurmerk.

Wijzigingen: minimaal een bijeenkomst in het eerste half jaar i.p.v. eerste kwartaal, en die mag fysiek zijn of virtueel. Als het virtueel is, moet ook inspraak goed geregeld zijn (technisch en toegankelijk). En bij virtueel stemmen moet het ook mogelijk zijn om ‘geheim’ te stemmen.

Daarna komen de wijzigingen aan bod die gaan over het nieuwe lidmaatschapsmodel (van de landen met internationaal). Dat gaat vooral over de verhouding van de stemmen. Op dit moment bepaalt alleen het aantal leden het aantal stemmen dat een land heeft in het internationale veld. Daar komen een aantal dingen bij zoals het ingevoerd hebben certificering en een regionale Young Crew hebben. Ook komt er een mogelijkheid bij om een paar jaar een aanvragend lid te zijn. 

Behandeling van de projecten portfolio van IPMA Internationaal en de wegingsfactoren om te bepalen wat prioriteit krijgt. Het is nog een beetje zoeken voor mij wat er precies in speelt, maar in ieder geval hebben we nu een overzicht met budgetten per project.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?