Zie jij de bomen door het bos nog? Hoe je bepaalt wat wel en niet past.

Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op en hebben bovendien een toenemend aandeel in onze commerciële en non-profit bedrijfsvoering. De oude bedrijfskundige aanpak, gericht op besturing van grootschalige productie past daar niet bij. Projectmatig werken lijkt de beste aanpak om tot succesvolle veranderingen te komen. Natuurlijk staat die projectmatige manier van werken ook voortdurend ter discussie. Met als gevolg een veelvoud aan methodieken. Zo zijn er al meer dan 100 agile methodieken (bron; Henny Portman), Lean filosofie en methodieken, Prince2, Projectmatig Creëren en ga zo maar door. Zie jij nog de bomen door het bos? Wat zijn nu de grote verschillen, hoe bepaal je wat wel en niet past en hoe kan de competentie baseline van IPMA je helpen om juiste keuzes te maken?

In deze sessie deelt Ans Oude Geerdink haar inzichten over de basis elementen waar je als veranderaar mee te maken krijgt, hoe de belangrijkste methodieken van elkaar overlappen of verschillen. Welke verbindende factor de Competentie Baseline van IPMA kan vormen om keuzes te maken, met name op onderdelen die randvoorwaardelijk zijn voor succesvolle veranderingen.

[favorite_button]

Zie hier al je favorieten.

Ans Oude Geerdink: “Er is een ding dat nooit verandert en dat is dat alles verandert” Hoe ga je hier mee om. Wat is er nodig om succesvol te zijn en hoe breng je omgeving, organisatie, mensen, jouw leiderschap en vakbekwaamheid in evenwicht? En vooral ook, welke valkuilen en obstakels heb je daarbij te overwinnen. Dat is het centrale thema van mijn interesse, in mijn studie en werk.

Ans spreekt namens Computrain. Zij heeft tientallen jaren ervaring als senior projectmanager en programma manager. De laatste 10 jaren heeft Ans vooral besteed aan het coachen en opleiden van veranderaars, organisatie adviezen gegeven en mee gewerkt aan de verdere professionalisering van het projectmatige werken, o.a. als bestuurslid van IPMA Nederland.

Ans Oude Geerdink


Deze sessie ondersteunt  je competentieontwikkeling voor:

   
Uit: Individual Competence Baseline

Duur sessie:

Deze sessie duurt 45 minuten.

Deze sessie wordt het best getypeerd als:

Voertaal in de sessie

Nederlands.

Wanneer en Waar:

Dat vind je in het tijdschema.


IPMA nieuwsbrief
IPMA-NL lidmaatschap

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?