Op 28 augustus j.l. heeft IPMA-NL een welkomstborrel georganiseerd om kennis met elkaar en de vereniging te maken. Zowel nieuwe alsook ‘bekende’ leden van waren welkom om elkaar op een informele manier beter te leren kennen. De groep was weliswaar bescheiden qua grootte, maar dat heeft zeker niet als nadeel gewerkt. Vandaar ook de titel ‘Veel is niet altijd beter’.

In Nieuwegein hebben we samen gegeten en gedronken, maar vooral onderling ervaringen en verwachtingen uitgewisseld. Hier kon je goed merken dat dankzij de groepsgrootte de deelnemers makkelijker ‘hun verhaal’ konden en wilden delen. Het leek wel alsof de intieme setting meer uitnodigde om meer van zichzelf te laten zien. Tijdens het uitwisselen leek het alsof er geen ‘verschil’ was tussen leden die net aangesloten waren en degenen die al bijna 2 decennia lid zijn.

Er gingen verhalen over en weer. Over het opzetten van hele bedrijven, het verbinden en faciliteren door middel van tekeningen en het adviseren over en soms confronteren van organisaties met dat projectmanagement kennelijk niet belangrijk genoeg gevonden wordt.

Toch is er een thema wat ons allen verbindt. Dat is het VAK projectmanagement is al haar facetten. Het was mooi om te zien hoe verschillend het vak opgepakt wordt en hoe de individuele invulling verschilt.

Natuurlijk hebben we ook gesproken over hoe we nog meer en beter relevant kunnen zijn voor onze leden. Enkele ideeën worden dan ook nog verder uitgewerkt om ‘vraag en aanbod’ rondom ons vak bij elkaar te brengen.

Afsluitend hebben we ook uitgesproken dat de ontstane energie en verbinding niet beperkt zou moeten blijven tot een (te) kleine groep leden. Vandaar dat we hard gaan werken om onze volgende bijeenkomst met meer deelnemers organiseren, zodat we samen nog meer kennis op kunnen doen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?