De professionals uit de Management of Change Community delen in deze Kennisbank over Veranderen hun items in de context van een model: het VeranderLemniscaat

Het VeranderLemniscaat bevat 25 Change Topics. Elk topic bevat meerdere items met kennis en instrumenten. In totaal inmiddels meer dan 200 items en continue groeiend.

Neem een kijkje in de structuur van het Lemniscaat
Klik linksonder voor volledig scherm

Het VeranderLemniscaat is een wendbare en meervoudige manier van kijken naar verandering. Het reikt jou en je veranderteam vele invalshoeken en instrumenten aan waarmee je een verandertraject kan (in)richten en activeren.

Zelden begin je een verandering van scratch. In het VeranderLemniscaat stap je zomaar ergens middenin in en benut je de invalshoeken van meerdere topics om meervoudig te kijken.

Je kan het lemniscaat gebruiken om je verandertraject voor te denken of om het verandertraject te reflecteren; alleen of met je team. Niet dogmatisch maar doordenkend en bewust de interventies kiezen om te diagnosticeren, te (her)structureren en de verandering te activeren.

Dat met de nodige reflectie op jezelf; immers je bent zo goed als je reflectie toestaat!

Je kan het je eigen maken door:

  • Het VeranderLemniscaat adhoc te gebruiken: je zoekt iets. Het VeranderLemniscaat biedt een zoekfunctie. Aldus vind je snel iets over je onderwerp. Staat het er niet bij? Neem contact op.
  • Met je eigen team, collega’s of netwerk een item behandelen. We helpen je graag met een bijeenkomst of anderszins.  Neem dan contact op.
  • Mee te doen aan een Masterclass. Zie ons huidig aanbod en volg onze nieuwsbrieven voor nieuwe edities.

En… wil je ook bijdragen aan de inhoud? Neem vooral contact op.Onze Partners

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?