Als professional wil je je kennis continue ontwikkelen. IPMA helpt jou vooruit met de mogelijkheid om je vak (vaardigheden, attitude en kennis) bij te spijkeren met onze masterclasses (één dagdeel) en mastercourses (meerdere dagdelen). Ze vullen je opgedane competenties aan (of je nu wel of niet een IPMA Certificaat hebt). Leden krijgen tot 100% korting voor masterclasses en -courses. Voor Premium Masterclasses en -courses ontvang je als lid korting. Niet-leden betalen een hogere prijs….maar lid worden kan natuurlijk ook. Zorg dat je aangemeld bent voor onze nieuwsbrieven, dan ontvang je automatisch de aankondigingen van nieuwe meesterlijke trainingen en edities.


MASTERCLASSES EN -COURSES:
Aanbieding!

Masterclasses Verandermanagement “VeranderLemniscaat”

Onze Kennisbank Verandermanagement "VeranderLemniscaat" omvat 6 Verandervelden met in totaal 25 Change Topics. Deze bevatten iedere circa 5-15 items over verander-management. Een rijke kennisbank, waar je met zelfstudie in kan verdiepen, maar dat is niet altijd genoeg om je competenties op dit vlak te verbeteren.

In de VeranderLemniscaat Masterclasses pakken we 8-12 keer per jaar een onderdeel uit dit lemniscaat.


De VeranderLemniscaat Masterclasses zijn gratis voor de betaalde IPMA Lidmaatschappen: Young Professional, Professional, Senior Professional en Collectieve Leden. Ben je ingelogd? Dan zie je onderstaande prijs aangepast. Ben je niet ingelogd? Dan zie je de prijs voor Niet Leden...maar lid worden kan dan natuurlijk ook.

IPMA Mastercourse Gestructureerd en Inclusief Schrijven

Leer beslisdocumenten (en andere teksten) te schrijven die jouw project verder helpen.

Als professional sta je voor de taak om schriftelijk helder te schrijven. Of dit nu een email is, een projectvoorstel, presentatie of anderszins. Je wilt dat je boodschap goed overkomt en je redenatie overtuigend is. Je wilt gestructureerd kunnen schrijven. Maar hoe doe je dat dan? En hoe kan je dat leren?

Maak dan kennis met de Mastercourse Gestructureerd en Inclusief Schrijven: een aanpak waarin we helpen je anders te kijken, anders te denken en anders te handelen in het schriftelijk communiceren met anderen.

Je werkt aan de  ICB competentie G36 Schriftelijk Communiceren en andere onderdelen uit de rubriek G3 Persoonlijke Communicatie.


Deze Masterclass is gratis voor de betaalde IPMA Lidmaatschappen: Young Professional, Professional, Senior Professional en Collectieve Leden. Ben je ingelogd? Dan zie je onderstaande prijs aangepast. Ben je niet ingelogd? Dan zie je de prijs voor Niet Leden...maar lid worden kan dan natuurlijk ook.

700,00 excl. b.t.w.

IPMA Mastercourse Business Case Management

In drie workshops je agile business case management en innovatie competenties bijgespijkerd

Als professional sta je voor de taak om een bijdrage te leveren aan de productie en/of analyse van de business case. Je wilt dat goed doen, maar…. waar let je dan op? En welke instrumenten hanteer je dan? Maak dan kennis met de IPMA Mastercourse Business Case Management: een aanpak waarin we je helpen te leren omgaan met business cases: het wendbaar maken, analyseren en wegen van business cases. Drie dagdelen vol met praktische instrumenten.

Je werkt aan de ICB competentie C1 Strategie op de punten:

  • C11 – Missie Visie en Strategie: Bedrijfsmodel Canvas
  • C12 – Strategisch Prestatiemanagement: Batenmanagement
  • C13 – Investeringsberekeningen: netto contante waarde berekening, terugverdientijd, break even point
  • C14 Zakelijke of organisatorische rechtvaardiging: Business Case Document, nulscenario, deltameting

Deze Mastercourse is gratis voor de betaalde IPMA Lidmaatschappen: Young Professional, Professional, Senior Professional en Collectieve Leden. Ben je ingelogd? Dan zie je onderstaande prijs aangepast. Ben je niet ingelogd? Dan zie je de prijs voor Niet Leden...maar lid worden kan dan natuurlijk ook.

1.050,00 excl. b.t.w.

IPMA Premium Mastercourse Effectief Veranderen vanuit Persoonlijke Drijfveren

Als professional ga je voor positief en duurzaam resultaat. Je weet dat de plannen goed op papier zetten niet voldoende is voor een geslaagde transitie en/of transformatie. Je wilt niet te ver voor de troepen uitlopen, sleuren en doorduwen. Het liefst werk je met gemotiveerde, gedreven medewerkers die er zelf voor gaan.  Maar hoe krijg je dat dan voor elkaar?

In de "IPMA Premium Mastercourse Effectief Veranderen vanuit Persoonlijke Drijfveren" leer je hoe mensen zélf voor de verandering gaan en met meer autonomie, motivatie en plezier veranderen en werken. Bovendien levert het meer resultaat op.

De crux van deze Mastercourse is te leren hoe mensen echt mee te nemen in een verandering door ze te horen, te zien en te erkennen. Dat betekent dat ze het niet alleen nodig hebben om goed uitgelegd te krijgen wat de bedoeling is van de verandering, maar dat ze ook de mogelijkheid krijgen om zich daar persoonlijk aan te verbinden. Die persoonlijke verbinding komt tot stand door met elkaar uit te wisselen wat jullie echt belangrijk vinden.

We delen in deze Mastercourse de benodigde methodiek en materiaal. Wat je in deze training leert, pas je ook direct toe: je gaat ermee aan de slag in je eigen praktijk, met je eigen team of organisatie.

De investering in tijd bedraagt: 3 dagen van 9.30 tot 16.30 uur in de startmaand. Daarna volgen 3 online intervisiebijeenkomsten van elk 2 1/2 uur over een periode van 12 maanden. De prijs voor  van deze Mastercourse vind je hieronder.

Het aantal deelnemers is beperkt. Wees dus snel met aanmelden.


Deze Premium Mastercourse heeft een forse korting voor de betaalde IPMA Lidmaatschappen: Young Professional, Professional, Senior Professional en Collectieve Leden. Ben je ingelogd? Dan zie je onderstaande prijs aangepast. Ben je niet ingelogd? Dan zie je de prijs voor Niet Leden...maar lid worden kan dan natuurlijk ook.

2.700,00 excl. b.t.w.

IPMA Premium Mastercourse ‘Krachtig in verbinding’

Als projectprofessional sta je voor de vraag hoe met teamwork je project succesvol te laten zijn.

Je staat voor vragen als:
- Hoe achterhaal je hoe leden van het projectteam werkelijk in de wedstrijd zitten?
- Wat gaat er er echt in hen om?
- Wat hebben ze werkelijk in huis?
- En in hoeverre verbinden ze zich werkelijk aan het projectdoel en -team?

In deze mastercourse leer je - in plaats van op ratio - op het niveau van beleving te verbinden: een essentiële sleutel voor jouw projectsucces! Een doorvoelde motivatie en weerstand is namelijk veel krachtiger als een rationeel doordachte intentie. Kortom...Je leert hoe je met teamwork jouw project succesvol kan laten zijn!

De mastercourse omvat twee fysieke trainingsdagen van 9.30 tot 16.30 uur in de startmaand. Daarna volgen 3 online supervisiebijeenkomsten van elk 2 1/2 uur over een periode van 12 maanden.


Deze Premium Mastercourse heeft een forse korting voor de betaalde IPMA Lidmaatschappen: Young Professional, Professional, Senior Professional en Collectieve Leden. Ben je ingelogd? Dan zie je onderstaande prijs aangepast. Ben je niet ingelogd? Dan zie je de prijs voor Niet Leden...maar lid worden kan dan natuurlijk ook.

2.168,00 excl. b.t.w.

IPMA Premium Mastercourse ‘GTD Getting Things Done voor Projectprofessionals’

Als projectprofessional sta je voor de uitdaging om de productiviteit van jou en je team te verbeteren. En dat moet ook wel. De burn-out rate van het project gaat niet alleen over geld: ook over mensen-  zoals jij  - die hun tijd maar eenmaal kunnen besteden en worstelen met hun productiviteit en prioriteit. Maar hoe verbeter je nu die productiviteit van jouw team en jezelf?


Deze Premium Mastercourse heeft een forse korting voor de betaalde IPMA Lidmaatschappen: Young Professional, Professional, Senior Professional en Collectieve Leden. Ben je ingelogd? Dan zie je onderstaande prijs aangepast. Ben je niet ingelogd? Dan zie je de prijs voor Niet Leden...maar lid worden kan dan natuurlijk ook.

995,00 excl. b.t.w.

IPMA Premium Mastercourse Veerkracht Organiseren

Als professional (leider, leidinggevende, programmamanager, adviseur, coach of anderszins) sta je voor de taak om mensen, teams en organisaties te begeleiden op hun weg naar veerkracht. Veerkracht heeft positieve effecten op onder meer welzijn, gezondheid, kwaliteit van arbeid en duurzame arbeidsproductiviteit.

Maar...Hoe begeleid je mensen, teams en organisaties op hun weg naar veerkracht? Niet door hun problemen op te lossen; wel door het probleemoplossend vermogen te vergroten. Bouw aan een cultuur met realiteitszin, aandacht en hoop.

In deze Premium Mastercourse ga je op een reis naar overzicht en toegepast eigen vakmanschap. De reis omvat van zes dagen met bijzondere leerervaringen in een zorgvuldig opgebouwd programma dat gebaseerd is op een brede filosofische en stevige academische basis . Je werkt met met veertien interventies die hun waarde hebben bewezen. Dit doe je samen met andere leiders, adviseurs, coaches en belangstellenden in deze toepassingsgerichte reis.

Ervaren docenten en coaches begeleiden je. De intervisie met deelnemers verrijkt de kennisverwerking. Via de taal en tools van veerkracht verwerf je overzicht, dieper inzicht en invloed op de ontwikkeling van mensen in organisaties en organisaties in transitie. Je ontwikkelt jezelf tot veerkrachtdeskundige!


Deze Premium Mastercourse heeft een forse korting voor de betaalde IPMA Lidmaatschappen: Young Professional, Professional, Senior Professional en Collectieve Leden. Ben je ingelogd? Dan zie je onderstaande prijs aangepast. Ben je niet ingelogd? Dan zie je de prijs voor Niet Leden...maar lid worden kan dan natuurlijk ook.

3.950,00 excl. b.t.w.

Financieel Business Game: Cash is Key

Wil je als projectprofessional snel financiële bedrijfsinformatie leren doorgronden en praktisch toepassen? Wil je meer inzicht krijgen in het managen van kasstromen? Is de financiële wereld een wirwar van begrippen voor je? Deze korte en effectieve training leert je op praktische en prettige wijze financiële informatie te doorgronden en toe te passen in je dagelijkse werk!.


In deze training van drie dagdelen worden financiële basisbegrippen op een voor iedereen toegankelijke, begrijpelijke wijze belicht. Je leert de balans en resultatenrekening lezen en een businessplan te ontwikkelen. De samenhang tussen begrippen als resultaat/ winst en cashflow worden nader belicht.

De belangrijkste leerpunten:

  • Inzicht eigen bedrijf
  •  Zonder Cash geen toekomst
  • Verborgen kosten
  • Financiering
  • Winstbegrippen

Deze training is voor iedereen die zijn of haar financieel inzicht wil vergroten en die zich financiële concepten eigen wil maken. Er is geen eis aan de vooropleiding. De opgedane kennis en vaardigheden kunnen direct toegepast worden in de praktijk.

700,00 excl. b.t.w.Onze Partners

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?