Aanbieding!

IPMA Mastercourse Effectief Veranderen vanuit Persoonlijke Drijfveren

GRATIS

Wissen

Essentie

Als professional ga je voor positief en duurzaam resultaat. Je weet dat de plannen goed op papier zetten niet voldoende is voor een geslaagde transitie en/of transformatie. Je wilt niet te ver voor de troepen uitlopen, sleuren en doorduwen. Het liefst werk je met gemotiveerde, gedreven medewerkers die er zelf voor gaan.  Maar hoe krijg je dat dan voor elkaar?

In de “IPMA Mastercourse Effectief Veranderen vanuit Intrinsieke Motivatie” leer je hoe mensen zélf voor de verandering gaan en met meer autonomie, motivatie en plezier veranderen en werken. Bovendien levert het meer resultaat op.

De crux van deze Mastercourse is te leren hoe mensen echt mee te nemen in een verandering door ze te horen, te zien en te erkennen. Dat betekent dat ze het niet alleen nodig hebben om goed uitgelegd te krijgen wat de bedoeling is van de verandering, maar dat ze ook de mogelijkheid krijgen om zich daar persoonlijk aan te verbinden. Die persoonlijke verbinding komt tot stand door met elkaar uit te wisselen wat jullie echt belangrijk vinden.

We delen in deze Mastercourse de benodigde methodiek en materiaal. Wat je in deze training leert, pas je ook direct toe: je gaat ermee aan de slag in je eigen praktijk, met je eigen team of organisatie.

De investering van deze Mastercourse ter waarde van €2700,= (excl. btw) is voor jou als IPMA lid gratis. Ben je geen lid, dan is het voordelig: €195,= exclusief btw.

Tijdsinvestering: 3 dagen van 9.00 tot 17.00 uur in de maand februari. Daarna volgen 3 online intervisiebijeenkomst van elk 2 1/2 uur

Het aantal deelnemers is maximaal 8. Wees dus snel met aanmelden.

NOOT: FYSIEKE BIJEENKOMST ALS COVID DAT TOELAAT. ZONIET, DAN WORDEN HET ONLINE BIJEENKOMSTEN.

Voor Wie

Dit trainingsprogramma is voor jou bedoeld als je je hierin herkent:

 • Je houdt je professioneel bezig met veranderen.
 • Je hebt 5+ jaar ervaring in het leiden van teams (in de lijn of projectmatig).
 • Je bent doelgericht, en bent er daarnaast van doordrongen dat persoonlijke motivatie voor het werk, verbinding met collega’s en vertrouwen in de koers keihard nodig zijn voor een blijvende positieve verandering.
 • Je wilt je skills en mogelijkheden uitbreiden met een praktisch inzetbare methodiek om mensen mee te nemen in de verandering waar jij leiding aan geeft.

Twijfel je of je voldoet aan deze instroomeisen? Neem dan contact op.

Resultaat

Na deze Mastercourse:

 • Weet je wat er nodig is om de persoonlijke drijfveren van je teamleden naar boven te halen.
 • Heb je zelf ervaren wat de kracht van verhalen in je eigen werksituatie  kan betekenen.
 • Ben je in staat om de medewerkers relevante verhalen uit te laten wisselen en die te verbinden aan de bedoeling van de verandering.
 • Kun je de technieken van storytelling, inclusief het formuleren van een concreet doel, overbrengen aan de medewerkers. Zodat zij met impact hun persoonlijke verhalen kunnen gaan delen, met de gezamenlijke boodschap erin verwerkt.
 • Ontvang je een bewijs van deelname als je de bijeenkomsten actief hebt bijgewoond en de praktijkoefeningen tot eigen tevredenheid en die van de trainer gedaan hebt.

Aanpak

Met de methodiek van deze Mastercourse leer je in korte tijd jouw persoonlijke drijfveer ontdekken, die aanstekelijk over te brengen én hoe je je collega’s hun eigen verhaal kan laten vertellen. Vervolgens leren we je stap voor stap om al die verhalen te verbinden tot 1 gezamenlijke kern. Dat is waar jouw team gezamenlijk voor staat, ieder vanuit zijn/haar persoonlijke drijfveer.

Je volgt daarbij je eigen veranderaanpak die je zelf al toepast en vult die aan met de verbindende methodiek die je in deze Mastercourse leert opdat  je op meerdere niveaus (cognitief, resultaatgericht en gericht op de mens & motivatie) kan opereren. Dit met gebruik van de bijbehorende instrumenten, zoals de Golden Circle  (Simon Sinek) en storytelling. 

Programma

We hebben drie lesdagen van 09:00-17:00 uur:

Dag 1: De theorie en praktijk van je eigen verhaal

 • Introductie van de trainers, de deelnemers en het trainingsprogramma;
 • Methodiek van de Golden Circle van Simon Sinek.
 • Introductie van zakelijke storytelling.
 • Individuele leerdoelen formuleren.
 • Je eigen verhaal ontdekken en ervaren wat dat nieuwe verhaal je op kan leveren.
  Omdat je je visie wilt laten zien, laten voelen, laten doordringen. Omdat je mensen in beweging wilt krijgen!

Dag 2: De methodiek Sterke teams – door een gezamenlijk verhaal

 • Nu je ervaren hebt wat de kracht is van het ontdekken en delen van je verhaal leren we je hoe je dit met je eigen team kan doen. Verhalen ontdekken – delen – gezamenlijke boodschap formuleren – en die uitdragen, ieder in hun eigen woorden. Met de 6 stappen uit onze methodiek kun jij met jouw team aan de slag.
 • Met aandacht voor het organiseren ervan in je eigen praktijk.
 • Huiswerk: minimaal 1 teamsessie uitvoeren om de methodiek in de praktijk toe te passen.

Dag 3: Zakelijke storytelling

 • Teamsessies uit de praktijk bespreken.
 • Theorie en voorbeelden zakelijke storytelling.
 • Eigen verhaal verrijken met storytellingen.
 • Instructie en inbedding van deze verteltechnieken voor de eigen praktijk.

Vervolg: Intervisie

We hebben drie online intervisiebijeenkomsten van elk 2,5 uur in de navolgende twaalf maanden om te borgen dat wat je geleerd hebt ook toegepast en verankerd wordt.

De intervisiebijeenkomsten zijn

 1. Intervisiebijeenkomst 1: delen van ervaringsverhalen uit ieders praktijk.
 2. Intervisiebijeenkomst 2: casusbesprekingen.
 3. Intervisiebijeenkomst 3: casusbespreking; tips voor vervolg en afsluiting met borrel en bewijs van deelname.

Investering

Deze Mastercourse kost (inclusief intervisie) normaal €2700,= (exclusief b.t.w.).

 • Als lid van IPMA is deze Mastercourse gratis.  Nog geen lid? Meld je aan.
 • Niet-leden betalen €250,= (exclusief b.t.w.)
 • Inclusief  broodjeslunch.

Als tegenprestatie vragen we wel of je alle bijeenkomsten bijwoont en dat je ons voorziet van reflectie in het belang van verdere ontwikkeling van de Mastercourse.

Jouw investering in tijd schatten we als volgt:

 • De lesdagen: drie dagen van 8 uur in drie maanden.
 • De intervisie: drie online sessies van 2,5 uur gedurende de navolgende 9 maanden.
 • In totaal 31,5 uur over een periode van 12 maanden.

Pro Memorie: de tijd van het toepassen in je eigen werkomgeving zien we als onderdeel van je werksituatie.

Praktisch

 • Deze mastercourse bestaat uit 3 dagen training en 3 intervisiebijeenkomsten
  • Data training: 4 februari, 11 februari en 25 februari 2022.
   Tijd: 9.00-17.00 uur.
  • Data intervisiebijeenkomsten: juni/september/januari (precieze data volgen)
   Tijd: 2,5 uur per sessie.
 • De bijeenkomsten vinden plaats in de Multifunctionele Ruimte bij IPMA in Nieuwegein. Zie hier voor de locatiegegevens.
 • Voor de inwendige mens wordt gezorgd (koffie, thee, water en broodjes).
 • We maken gebruik van onze online omgeving op www.connect.ipma.nl.
 • Je hoeft geen boeken aan te schaffen. Lesmateriaal wordt in de bijeenkomsten gedeeld. Wil je extra materiaal bestellen voor je eigen team? Vraag het je trainer.
 • Na aanmelden krijg je toegang tot de online lesmodule. Je begint dan met je motivatie te delen. De trainer bepaalt in overleg met IPMA en op basis van de instroomeisen en volgorde van aanmelden of je toegelaten wordt tot de Mastercourse

Trainers

Sandra de Haan haar passie is dat de mensen woorden gaan geven aan wat er echt toe doet voor ze. Uniek aan haar aanpak is dat de persoonlijke verhalen van iedere medewerker sámen de kern vormen voor die ene boodschap: hier staan wij gezamenlijk voor.

Sandra is oprichter van de Vertelschool Rotterdam. Een trainingsbureau voor persoonlijke storytelling op het werk. Dat doen ze door middel van een eigen trainingsprogramma, gebaseerd op de theorie van de Golden Circle van Simon Sinek en de technieken van storytelling.

Ervaringen

In de IPMA Management of Change Community heeft Sandra de Haan een reeks inspirerende bijeenkomsten gehad waarbij onze bezoekers met volle teugen geproefd hebben van hoe je de intrinsieke motivatie kan wakker kussen. Dat smaakte naar meer.

De ervaring uit eerdere teamtrainingen van de Vertelschool Rotterdam is dat mensen hun intrinsieke motivatie vinden. Onder onze ogen groeide de trots voor elkáár. Ze voelden zich verbonden met het werk dat ze doen én begrijpen beter welke richting het team of de organisatie op gaat. Zodat ze zelf hun proactieve bijdrage gingen leveren.

Wat quotes:

 • Er is een opener sfeer in het team sinds de training. Collega’s weten elkaar beter te vinden op de inhoud van hun werk en op de verbindingen tussen de verschillende disciplines. Ze weten elkaar beter duidelijk te maken waar ze zich mee bezig houden.
  Innovatiemanager gemeente Rotterdam, na de teamtraining met collega’s.
 • Ik dacht altijd dat ik 2 verschillende dingen deed. Maar ik ben erachter gekomen dat het uit één verhaal voortkomt. Mijn werk past nu echt bij elkaar, in één plaatje dat ik helder kan overbrengen. Ik doe verschillend werk, maar het komt allemaal voort uit de bijdrage die ik wil leveren. Ik ben heel blij met die ontdekking.
  Marieke Hillen, initiatiefnemer Wijkpaleis, nam deel aan de workshop Jouw verhaal is GOUD waard.
 • Dank voor de ongedwongen sfeer in de groep. Je boodschap over een eigen verhaal, met oprechte intenties, heeft me geraakt. Daardoor gaat mijn verhaal meer over mezelf, heeft het mijn inzicht versterkt en wordt mijn verhaal veel krachtiger dan alleen ‘sales gericht’.
  Paul van Winden, groepstrainer bij Onecoin, nam deel aan de workshop Storytelling.
 • Heel fijne en praktische training.
  Leuk en ongedwongen.
  Ondanks de persoonlijke aanpak werd het niet té diep en ongemakkelijk.
  Ik heb wel vaker dit soort trainingen gehad, maar hier werd een extra dimensie gegeven aan hoe je jezelf kan presenteren.
  Ik vond het eindproduct heel goed bruikbaar voor de praktijk! Ga ik meteen inzetten.
  Deelnemers training bij gemeente Rotterdam tijdens de Zomerschool

Vragen

Heb je vragen? Neem dan contact op met de trainer of onze IPMA adviseur (beide IPMA lid):

Mail de trainer Sandra de Haan  of bel haar (06 40 22 80 82) als je vragen hebt over de inhoud van de Mastercourse.

Bert Van der Hooft MCM is verandermanager, oud opdrachtgever, project- en programmamanager en  een Community Lead van onze verandermanagement community.

Mail Bert of bel hem (06 11 11 9405) voor vragen over deze Mastercourse, haar instroomeisen, condities en dergelijke.

Vooraanmelding

Deel vrijblijvend je interesse voor aanmelding:

Geïnteresseerd? Meld je vrijblijvend aan bij de wachtlijst. Als de aanmelding opent ontvang je bericht.Onze Partners

©2020 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

of    

Gegevens vergeten?

Create Account