2019 is een jaar met veel gezichten: zakelijk gezien was het een erg succesvol jaar, persoonlijk gezien heb ik een nieuwe uitdaging opgepakt. Ik ben namelijk gestart met trainen voor een white collar boxing event in 2020 – echt out of the comfort zone! Als ik naar het vakgebied kijk, zie ik meer nuance, meer aandacht voor wat is er nodig in een bepaalde situatie. Ik zie ook iets meer dialoog en niet meer agile of waterval, maar agile en waterval en welke andere methode dan ook om succesvol projecten te realiseren. 

Kijkend naar de vereniging zie ik twee gezichten. Young Crew was dit jaar uitermate succesvol en actief. Ze waren zelfs zo relevant dat Microsoft ervoor heeft gekozen hen te sponsoren. Als ik kijk naar de “rest” van de vereniging, dan levert dat een divers beeld op. Tijdens sommige bijeenkomsten spatte de energie er vanaf, andere zaken lijken op sterven na dood. 

Waar ik erg blij van wordt, is de fusion tussen Younc Crew en IPMA.NL tijdens het feest voor het 40 jarig jubileum: we kunnen veel van elkaar leren en er nog lol van hebben ook. Ik hoop dat met dit fenomeen een nieuwe traditie gaat ontstaan. 

Voor 2020 staat de voortzetting van de goede samenwerking tussen Young Crew en IPMA-NL hoog op de agenda. Ook zullen we onze stem meer gaan laten horen buiten de vereniging. Het op de kaart zetten van het vakgebied, waarin vele miljarden omgaan, heeft een hoge prioriteit. Daarbij is het laten horen van een positief geluid het uitgangspunt. Of zoals de bokstrainer in Dublin een paar weken geleden al aangaf: “There is no such thing as losing, you either win or learn, losers don’t pick up boxing gloves.” Dat is bij projecten precies hetzelfde.

Namens het gehele IPMA-NL bestuur wens ik iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar toe!

Marcel Vilain

Voorzitter IPMA-N

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?