Dit jaar doet de IPMA Young Crew voor de eerste keer mee aan de Project Management Championship (PMC). Dit is een internationale competitie voor studenten Project Management die bestaat uit drie rondes; een online kwalificatietest op IPMA-D niveau, een nationale finaledag en uiteindelijk de internationale finale in Belgrado, Servië! Voor studenten een mooie kans om hun project management skills te tonen en hun netwerk te verbreden, voor IPMA (Young Crew) een goede mogelijkheid om de banden met de project manager van de toekomst aan te halen!

De eerste ronde is gestart op 1 januari en afgelopen vrijdag stond ronde 2 al op het programma: de nationale finale op kantoor bij onze sponsor DPI. Tijdens deze finale namen de vier teams die de online test als beste hadden gemaakt het tegen elkaar op. Aan de hand van een casus uit de praktijk van DPI (restauratie Amsterdam Oostlijn) stelden de teams hun projectaanpak op. Dit begon met het maken van een stakeholderanalyse, gevolgd door een risico analyse met als afsluiting een eindpresentatie over het hele projectplan. Natuurlijk waren de verschillende stakeholders van het project ook daadwerkelijk aanwezig zodat de teams als echte project managers met hen aan de slag konden.

De jury, bestaande uit Fred Bons (voorzitter IPMA-NL), Sven Huynink (co-auteur IPMA ICB4) en Arjen Krist (consultant DPI), had de schone taak om de teams op hun proces en output te beoordelen. Na uitgebreid beraad stelden zij vast dat de eerste editie van de Ducht Project Management Championship gewonnen was door team ‘Odysseus’, bestaande uit vier studenten van de TU Delft! Zij zullen Nederland vertegenwoordigen van 1 tot 3 juni tijdens de internationale finale van de PMC in Belgrado, Servië!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2022 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Jouw Competentie Winkelwagen

Nog geen items
Subtotaal 0,00
Verzendkosten 0,00
BTW 0,00
Totaal 0,00
0

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?